LG visar upp AI-baserade kamerafunktioner inför MWC

Det är mindre än två veckor kvar tills delar av redaktionen åker till Barcelona för MWC 2018. LG förväntas lansera en ny mobil och visar redan nu upp telefonens AI-baserade kamerafunktioner.

Tillsammans med Amanda kommer jag att åka ned till Barcelona för Mobile World Congress 2018 i slutet av februari. Där kommer vi bland annat att få se en uppföljare till den populära LG V30. Den nya telefonen ryktas heta V30S och LG berättar redan nu om enhetens AI-baserade kamerafunktioner.

Tidigare i år på CES pratade LG också en mycket om artificiell intelligens när jag besökte deras monter, men där koncentrerade de sig på tv-apparater och kopplingar till det smarta hemmet via Google Asssistant. I Barcelona handlar allt istället om mobiltelefoner. LG säger sig ha utvecklat AI-baserade lösningar i över ett år nu med fokus på kameran och röstigenkänning.

LG V30 i hallonrött.

Arbetet har resulterat i funktionerna Vision AI och Voice AI. Vision AI analyserar objekt och rekommenderar bästa fotoinställningarna – likt hur Huawei gör i Mate 10 och Mate 10 Pro. Funktionen ger sina rekommendationer baserat på flera saker: synvinkel, färg, reflektioner, bakgrundsbelysning och mättnadsnivåer. Det finns åtta fotograferingslägen att välja mellan: porträtt, mat, husdjur, landskap, stad, soluppgång, solnedgång och blommor.

Tillsammans med en partner har LG "analyserat över 100 miljoner bilder" för att finjustera algoritmerna. Vision AI kommer också att automatiskt kunna skanna QR-koder eller hjälpa dig bildsöka efter en produkt du vill köpa. Det finns också automatik för att öka ljusstyrkan "med en faktor av två" när man fotograferar i miljöer med lite ljus.

När det gäller Voice AI har LG arbetat tillsammans med Google för att ta fram exklusiva kommandon för Google Assistant. Förra året släppte LG 23 kommandon, och nu kommer ytterligare nio tillsammans med den nya telefonen.

LG har tidigare sagt att de kommer att sluta att släppa telefoner varje år. Istället för att ständigt fila på hårdvaran fokuserar företaget nu på AI som ett sätt att skilja sig från konkurrenterna. LG:s chef för mobilavdelningen, Ha Jeung-uk säger:

"Som vi sa förra månaden på CES 2018, framtiden för LG ligger inom AI, inte bara hårdvaruspecifikationer och processorhastigheter. Att tillverka smartare telefoner kommer att vara vårt fokus framåt och vi är säkra på att konsumenter kommer att uppskatta den avancerade användarupplevelsen med den förbättrade V30 som så många har efterfrågat och väntat på."

Det är inte bara den nya telefonen som kommer att få de här nya AI-funktionerna. LG säger att också äldre modeller kan få ta del av nyheterna.

Mobile World Congress drar igång den 26 februari och pågår fram till den 1 mars.

Källa: LG

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.