Nokia släpper ny version av den där telefonen från The Matrix

Nokia har avtäckt en ny version av telefonen Nokia 8110, en telefonmodell som släpptes för mer än tio år sedan och kallas populärt för "Matrix-telefonen".

Under årets Mobile World Congress-mässa presenterade Nokia en rad telefoner. Vi fick bland annat se uppdaterade varianter av Nokia 6,7 samt 8 och den lite billigare telefonen Nokia 1.

Men telefonen som stack ut mest var en ny version av Nokia 8110. Telefonen är en uppdaterad variant av den Nokia släppte släppte 1996 och som blev populär världen över, mycket tack vare filmen The Matrix.

Precis som versionen som släpptes 1996 har telefonen en "böjd" design och döljer sin knappsats bakom en lucka som går att fälla ut med en knapptryckning. Telefonen kör något som kallas KaiOS och kommer därav inte få tillgång till Android-appar. Däremot kommer telefonen få Facebook, en egen marknadsplats för andra appar och så klart komma förladdat med ett Snake-spel, något som väl egentligen är det enda någon behöver.

På insidan finns en Qualcomm 205-processor, 512 MB primärminne och 4 GB lagringsminne. Den har också 4G och stöd för dubbla SIM-kort. På baksidan finns en kamera på två megapixel och trots att telefonen är relativt stor är QVGA-skärmen (320 x 240 pixel) endast 2,4 tum stor. Nokia själva säger att telefonen har en standby-tid på 25 dagar.

Nokia 8110 släpps under maj månad i färgerna svart och banangult. Priset kommer ligga på 79 euro, vilket borde ge en svensk prislapp om runt tusenlappen. Amanda och Ida är på plats nere i Barcelona och ska försöka få tag på nyversionen av bananklassikern, vi återkommer med intryck.

Källa: Nokia

Kommentarer
24 svar

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.