MWC 2018

Sony lanserar nya trådlösa hörlurarna Xperia Ear Duo

I Sonys monter här i Barcelona provar Ida och Amanda Sonys nya hörlurar Xperia Ear Duo. Förutom att du hör din musik, kan du också hålla koll på vad som händer i din omvigning med en teknik Sony kallar ”dual listening”.

Sony har flera hörlurar som stänger ute omvärlden, men nu släpper de Xperia Ear Duo som gör raka motsatsen – släpper in ljudet så att du inte missar utrop på tåget, någon som ropar efter dig på gatan eller liknande situationer. Ida och Amanda har testat hörlurarna i Sonys monter här i Barcelona.

Lurarna är trevligt nog anpassade för oss glasögonbärare. En mindre del sitter i själva örat, men en annan del med bland annat batteriet sitter bakom örat, och bågen som håller ihop konstruktionen går under örat istället för över. Det följer med flera storlekar på silikonproppen som sitter i örat. Jag hade nog velat ha en större variant än den som satt på när vi testade hörlurarna, men de sitter ändå bekvämt. De lämpar sig kanske inte för träningspass, utan passar nog bäst för pendlingen till och från jobbet eller liknande.

Om du då och då gärna vill stänga ute omvärlden, är de här lurarna absolut inte för dig, då det enligt kvinnan som demonstrerade alla funktioner för oss inte är möjligt att stänga av ”dual listening”-läget.

Xperia Ear Duo kan också ge dig ljudnotiser om exempelvis kalenderhändelser, väderleksrapporter och nyhetsrubriker. De kan användas tillsammans med Google Assistant eller Siri, berode på om du använder en Android eller IOS-enhet.

Du kan använda små tryck på lurarna för att använda dem, men det går också att hoppa fram eller bak i en spellista genom att vrida huvudet åt höger eller vänster. Om du får ett meddelande kan du nicka eller skaka på huvudet för att välja om du vill svara eller inte.

Batteritiden sägs vara upp till fyra timmar, och laddas de med batterifodralet ska det ge en timmes användning till. Batterifodralet ska erbjuda upp till tre extra laddningar, det vill säga omkring 12 timmar.

Sony Xperia Ear Duo blir tillgängliga i maj i två färger, svart och guld. I USA går de att förbeställa redan idag via Amazon och kostar då 280 dollar, motsvarande omkring 2 800 kronor inklusive svensk moms.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.