MWC 2018

Säg hej till Nokia 8 Sirocco

HMD Global är i Barcelona med ett nytt Nokia-flaggskepp. De visar upp Nokia 8 Sirocco, en stilig historia i metall och glas med en ren Android-installation.

I Nokias monter på Mobile World Congress hittar vi Nokia 8 Sirocco, HMD Globals senaste flaggskepp. Här är designen mer spännande än på föregångaren. Det är en skapelse i glas med välvda kanter och endast en tunn metallram runt om som ligger bra i handen. Skärmen mäter 5,5 tum och på insidan sitter systemkretsen Snapdragon 835.

På baksidan sitter två kameror med 12 megapixel och Zeiss-optik. Även Nokia 8 Sirocco har "bothie"-funktionen som introducerades med Nokia 8, vilken gör det möjligt att fotografera och filma med både den främe och bakre kameran samtidigt. Något som verkligen fått välkomna förbättringar är kamera-appen som nu har ett Pro-läge inte helt olikt det du hittar på äldre Lumia-telefoner.

Att telefonen nu mestadels är av glas gör trådlös laddning möjlig och det tackar vi för. Likt en hel del andra tillverkare tar också HMD Global bort hörlurskontakten på den här modellen.

Vill du lägga vantarna på Nokia 8 Sirocco får du vänta till april. Priset blir omkring 7 500 kronor.

Läs mer:

Säg hej till Nokia 8 (nyhet, 2017-08-17)
Andreas nostalgimyser med nya Nokia 3310 (nyhet, 2017-02-27)
Amanda testar Nokia 8 (test, 2017-09-20)

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.