Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Piccolo automatiserar ditt hem genom gester

Kan du tänka dig att styra ditt hem genom gester i stil med filmen Minority Report? Då kan konceptet bakom systemet Piccolo vara något för dig.

Om det är något ett område där vi inte saknar möjligheter och alternativ är det våra smarta hem och de många lösningarna för hur dessa ska kontrolleras. Gemensamt för de flesta är att kontrollen sitter i din mobiltelefon, och i allt större utsträckning börjar du kunna kontrollera delar av hemmet med rösten.

Men att stirra på appar eller vråla kommandon kanske inte är något som tilltalar alla, och du tillhör dem som inte uppskattar dessa kontrollmetoder kan kanske systemet Piccolo vara något att hålla ögonen på. Piccolo är en ny hemautomatiseringsteknik som använder sig av olika kameror för att kontroller smarta prylar i hemmet.

En användare använder sig av gester för att kontrollera de olika prylarna som utgör det smarta hemmet, och exempelvis kan en lampa tändas genom att användaren pekar mot den eller kan volymen på högtalarna skruvas upp genom att användaren vrider på handen.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Att ha sitt hem fyllt med internetuppkopplade kameror är väl inte direkt önskvärt av många då det allt för ofta dyker upp skräckhistorier om hackade kameror. Jag kan exempelvis själv inte tänka mig att ha kamerorna överallt, men jag kan definitivt se praktiska tillämpningar för tekniken i framtiden. Bland annat kan detta vara något praktiskt i ålderdomshem eller hos folk med funktionshinder.

Detta är teknik som än så länge hör hemma i science fiction-filmer där det här med praktiska detaljer som säkerhet eller noggrannhet sällan ifrågasätts. Så hur bra detta kommer fungera i en normal persons vardag återstår att se, vilket också gäller om just denna lösning kommer bli en kommersiell tillämpning eller ej.

Hur som helst så är konceptet klart spännande men så ofta med tekniska demon som dessa är teknologin långt ifrån klar för allmänheten. Med tanke på att även större och mer etablerade bolag har svårt att få till kameraspårning så att det fungerar 100 procent av gångerna kommer det bli en stor utmaning för Piccolo att tillfredsställa våra science fiction-drömmar.

Men om det inte blir Piccolo som lyckas införa en kommersiellt gångbar version av ett system av detta slag hoppas vi att något liknande kommer förgylla våra hem i framtiden när det kanske utvecklats till att använda tekniker som inte kan användas för att spionera på oss när vi sitter i soffan och jobbar oss igenom Netflix-kön.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.