Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Netflix ska ge föräldrar bättre kontroll över innehållet

Förändringar som ska göras tillgängliga internationellt snart ska både göra innehållet tydligare och ge föräldrar bättre kontroll över hur det filtreras.

Om det är något som snabbt blir en del av dagens småbarnsföräldrars vardag är det strömmande videotjänster i något format, där tjänster som Youtube och Netflix har ersatt barnprogrammen på gamla hederliga linjär-tv.

Dessa tjänster ska dock tilltala betydligt fler än bara de yngsta, och föräldrars möjligheter till innehållsbegränsning har hittills varit ganska grovhugget. Netflix erbjuder föräldrar möjligheten att blockera innehåll som har vuxen-kategoriseringen vilken kan låsas ute via en PIN-kod. Nu rullar företaget dock ut en mer finmaskig lösning som kan filtrera innehållet per film eller tv-serie.

Istället för att låsa ute allt vuxet innehåll med en PIN-kod ska det nya systemet låta föräldrar bestämma när koden ska krävas, exempelvis om de vill att den ska aktiveras redan vid tonårings-nivån istället för vuxen-nivån. Genom att skriva in namnet på filmen eller serien kan denna kontroll appliceras på specifika titlar istället för att ta allt innehåll över ett bräde.

I en bloggpost om förändringarna beskriver Netflix vd Mike Hastings hur de resonerar runt de nya verktygen för föräldrakontroll. De menar att de förstår att olika föräldrar har olika bild av vad som är ok för deras barn att se, och det nya systemet ska ge dem möjlighet att själva kunna definiera detta för det egna hushållet.

Utöver detta ska också innehållets mognadsnivå visas tydligt när uppspelningen har startats så att föräldrar kan se om filmen eller serien är lika oskyldig som omslagsbilden antydde.

Förändringarna har rullats ut på den amerikanska marknaden och enligt företaget ska det nå andra internationella marknader de kommande månaderna.

Källa: Netflix

Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.