Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Samsung renoverar mjukvaran i gammelklockan Gear S2

En oväntad nyhet från Samsung är att de släpper en omfattande uppdatering av mjukvaran i smartklockan Gear S2, en snart tre år gammal produkt.

Med undantag för Apple hör det inte till det vanliga att tillverkare av smarta klockor eller andra typer av moderna smarta prylar släpper omfattande uppdateringar till produkter som har flera år på nacken. Detta gör dock Samsung som släpper en uppdatering till snart tre år gamla klockan Gear S2 där en av nyheterna är en ganska omfattande omdesign av gränssnittet.

En av de stora ändringarna berör hemskärmen som nu har blivit tydligare och fått ny struktur. I det nya gränssnittet samlas de senast använda apparna i en ring runt app-knappen som kan kan trycka på för att få tillgång till samtliga knappar. Tidigare samlades både denna meny och övriga app-genvägar i en ring längsmed skärmens kanter. Ikonerna har också optimerats för att se bättre ut på den runda skärmen.

Även notis-menyn har stuvats om för att utnyttja skärmen bättre och visa fler funktioner än vad som samsades där tidigare. Den kan nu också visas genom att svepa ner från skärmens övre del oavsett vilken meny du är i, till skillnad från tidigare där du endast kunde få tillgång till den från hemskärmen.

Även hälsoappen S Health har förbättrats och kan nu visa fler typer av information samtidigt, och de visas tydligare vilket ska hjälpa om du bara vill kasta ett getöga på klockan medan du är ute och springer. Du kan även lägga till din favoritträning på en ny träningsskärm som samlar genvägar till träningar så att du snabbare ska kunna komma igång med dessa.

Ytterligare små tillägg inkluderar fler alternativ för notiser om inaktivitet, det ska vara möjligt att koppla samman klockan med telefonen eller tv:n och få videotips om träningen, klockan kan användas som fjärrkontroll för Powerpoint-presentationer och VR-upplevelser i Samsungs Gear VR-produkter, samt en uppdaterad väderapp som visar mer information om vädret.

Det är trevligt att se Samsung genomföra så pass stora uppdateringar av en så gammal produkt. Jag har gått i pensionstankar för min egna Gear S2, men denna uppdateringen kan potentiellt förlänga dess livslängd men något/några år. Uppdateringen finns ute i skrivande stund för nedladdning via Gear S-mjukvaran för Android, mjukvaran finns även för IOS men där är det inte möjligt att göra mjukvaruuppdateringar på klockan.

Källa: Samsung Newsroom

Läs mer:

Test: Samsung Gear S3 Frontier (test, 2017-01-18)
Test: Icon X och kompisen Gear Sport (test, 2018-01-31)

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.