Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple släpper IOS 11.3 och en drös andra uppdateringar

Apple vakar in påsken med en rad systemuppdateringar, bland annat IOS 11.3 och nya versioner av Watch OS och TV OS. Dessutom får mjukvaran i högtalaren Homepod sin första uppdatering.

Apple inleder påsken med en rad festliga uppdateringar för alla som går igång på mjukvara. Alla Apples mobila operativsystem får nya uppdateringar, med IOS 11.3 för Iphone och Ipad i täten samt Watch OS 4.3 för Apple Watch och TV OS 11.3 för Apple TV.

Den nya versionen av IOS 11 bjuder på ett flertal tidigare utlovade funktioner, bland annat en tydligare överblick över batteriets hälsa som dock än så länge är en betaversion. Funktionen ger användaren information om hur batteriet mår, vad det har för maxkapacitet samt om telefonens prestanda sänkts på grund av dåligt batteri. Här går det också att stänga av den sistnämnda funktionen för den som vill.

Ägare till Iphone X blir säkert också glada för nya animoji-figurer, närmare bestämt fyra stycken. Något som däremot lyser med sin frånvaro är den sedan länge utlovade funktionen för att synkronisera Meddelanden via Icloud. Detta fanns med i tidigare betaversioner, men står nu ingenstans att finna.

Apple Watch tar nattskiftet

Till Apple Watch utlovar Apple en förbättrad och smartare Siri-urtavla samt stöd för nattläge när klockan är avställd i upprätt läge. Apple TV-mjukvaran ger bland annat möjligheten att matcha bilduppdateringsfrekvensen med innehållet för fjärde generationens Apple TV. Tidigare fanns detta bara för de som hade den senaste modellen Apple TV 4K.

Apples högtalare Homepod är visserligen inte officiellt släppt i Sverige ännu, men den får redan sin första mjukvaruuppdatering. Om högtalaren får några kul nya funktioner är just nu okänt. Tidigare betaversioner av IOS innehöll spår av det utlovade Airplay 2, men den verkar inte ha kommit med i den här uppdateringen.

Vad har du hittat för nya funktioner i IOS och de andra systemen?

Kommentarer
25 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.