Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Twitter dras in i Cambridge Analytica-skandalen

Det är inte bara Facebook som haft samröre med Cambridge Analytica. Twitter har sålt data till samma person som utvecklade den datasugande appen åt företaget.

Facebook har de senaste veckorna drabbats av massiv negativ kritik från användare efter att det avslöjats att företaget Cambridge Analytica dammsugit användardata från det sociala nätverket. Detta gjordes genom en Facebook-app som utvecklades av Cambridge-akademikern Aleksandr Kogan. Det är dock inte bara Facebook som haft med Kogan att göra utan även Twitter, skriver Bloomberg.

Vad Twitter har gjort är att de sålt data till Kogans egna företag Global Science Research. Datan i sig var öppet tillgänglig, men företaget fick köpa en stor samling material som postats under fem månader mellan 2014 och 2015. Datan gjordes tillgänglig under en dag, och affären stod för hela 13 procent av Twitters samlade intäkter förra året enligt tidningen Telegraph.

Företaget Global Science Research har upplösts sedan oktober förra året, och Twitter meddelar att ingen privat data ska ha omfattats av affären. De passar också på att meddela att de tar bort Cambridge Analytica som annonsör på Twitter.

Källor: Bloomberg | Telegraph

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.