Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Spotify ta mig tillbaka, jag ångrar allt!

Mitt musikäventyr är nu över och jag måste välja vilken musiktjänst jag ska behålla – blir det klassens populäraste Spotify eller uppstickaren och finsmakaren Apple Music?

För nästan ett halvår sedan kände jag att jag hade fått nog av Spotifys hån i form av helknasiga låtrekommendationer och lite röriga känsla. Jag hoppades på att Apple Music skulle vara lösningen och testade istället min lycka där.

Jag förstår orimligheten i att betala för två tjänster Den första strömmande musiktjänsten jag testade var Spotify och jag har aldrig egentligen utmanat tanken på att använda en annan tjänst. I Sverige är Spotify musiktjänsten med stor M och det känns som att svära i kyrkan om man inte har tjänsten på ett eller annat sätt.

Trots att jag inte tänkt tanken att byta tjänst har jag gått och tjurat över vissa saker med tjänsten för allt är inte bra med Spotify. Musiken känns många gånger lite skränig, mina personliga spellistor är ibland fulla med musik jag aldrig skulle lyssna på (Discover Weekly är helt klart värst) och överlag kan gränssnittet kännas övermäktigt och rätt rörigt.

Under min tid med Apple Music har jag blivit mer uppmärksammad på allt som är bra med Spotify men även vad som saknas i tjänsten. Musiken låter tveklöst bättre i Apple Music och skränigheten hos Spotify ersätts med en rundare och mjukare upplevelse utan att förlora tryck och umpf. Gränssnittet i Apple Musics mobilapp är enkelt och rent. Det är lätt att navigera men upplevelsen mellan mobilappen och datorklienten tycker jag skiljer sig alldeles för mycket för att få godkänt.

Styrkan hos Spotify ligger helt klart i tillgängligheten, tjänsten funkar lika bra oavsett plattform och det finns alla möjligheter för en social musikupplevelsen, dels för att alla har Spotify och dels för att de sociala funktionerna är många fler hos Spotify.

Apple Music å andra sidan är väldigt smidigt att använda i mitt Apple-ekosystem, musiken låter fantastiskt, låttipsen är raffinerade och gränssnittet är trevligt. Apple Music erbjuder dessutom mer än bara musik. Jag får tillgång till tv-material som Apple producerat och även om det i dagsläget inte är det mest spännande innehållet i världen så visar Apple potential.

Jag sitter fast i en rävsax

Jag kan inte säga annat än att jag sitter i lite av en rävsax. Jag förstår orimligheten i att ha två tjänster som erbjuder mig mer eller mindre samma sak men samtidigt har jag svårt att slita mig från någon av tjänsterna. Min provtid på tre månader har nu blivit sex månader och jag har fortfarande inte kunnat bestämma mig – tills jag nyligen skaffade en Google Home.

Spotify fungerar otroligt smidigt tillsammans med Google Home, på samma sätt som Apple Music fungerar strålande med en Homepod. Med en Google Home i mitt hem känns dock valet smärtande men uppenbart. Jag kommer behöva fortsätta med mitt Spotify abonnemang och för tillfället överge Apple Music, om jag kommer mig för att avsluta mitt Apple Music abonnemang det vill säga … vilket jag kanske ”råkar” glömma.

Kommentarer
38 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.