Postnords avgifter för paket från Wish försvinner

Postnord och e-handelsföretaget Wish har enats om momshantering, och därmed kommer Postnords hanteringsavgift på 75 kronor snart att försvinna enligt nya uppgifter.

Sedan Postnord införde en avgift på 75 kronor på alla paket som skickas till Sverige från länder utanför EU har beställningen av så kallade Kina-paket gått ner dramatiskt. Enligt undersökningen E-barometern kommer det nu cirka 15 000 paket per dag från Kina, vilket kan jämföras med mellan 120 000 och 150 000 paket förra året.

Det här har såklart påverkat sajter som Wish och Aliexpress, vilka specialiserat sig på att erbjuda kunder billiga varor från Kina. Men nu verkar ett avtal mellan Postnord och Wish ha nåtts, enligt Breakit. Överenskommelsen går i korthet ut på att Wish själv lägger på svensk moms på sin försäljning, vilket gör att Postnord slipper hantera det.

Vad detta innebär är att hanteringsavgiften som Postnord idag tar ut försvinner: Det kan däremot istället bli så att Wish lägger på en mindre avgift för sin hantering, även om den troligtvis blir lägre. Överenskommelsen mellan Postnord och Wish väntas tillkännages inom kort.

Kommer du börja beställa från Wish igen nu?

Källor: Breakit | E-barometern

Kommentarer
18 svar

Förhandsbokningarna är igång och nästa vecka kommer många lyckliga användare att få sin nya telefon.

Nu går det att förbeställa iPhone 13 och vi har samlat de bästa erbjudandena och kampanjerna för årets modeller.

HomeKit är bland det bästa sedan skivat bröd och har du HomeKit-kameror från Arlo och en Apple TV så blir det hela ännu bättre nu.

Apple har presenterat höstens iPhone-modeller och vi har försökt plocka ut lite vad som skiljer modellerna åt.

ZAGG lanserar idag flera olika skärmskydd för Apples nya modeller samt tio olika mobilskal för iPhone 13-serien

Det är sällan Apple pratar om AirPods på sitt event utan oftast skickar de ut ett pressmeddelande och sedan går de att beställa.