Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Hoppsan – en Amazon Echo spelade in och delade konversation i smyg

En Echo-enhet har blivit ertappad med att spela in en konversation i bakgrunden och dela den med en kontakt i användarens adressbok.

Att ha AI-drivna röstassistenter som automatiserar uppgifter åt oss är en modern bekvämlighet som allt fler av oss testar på. Ibland kan det dock gå fel, vilket en amerikansk familj nyligen fick erfara.

En familj i Portland, Oregon i USA rapporterade nyligen att deras Amazon Echo-enhet hade spelat in en konversation i bakgrunden och skickat inspelningen till en kontakt adressboken. Enligt familjen hade röstassistenten Alexa inte fått något kommando om att spela in konversationen, och assistenten uppgavs inte heller ha indikerat att inspelningen ägde rum eller att den skickades till en kontakt.

Incidenten upptäcktes när ett företag i Seattle-området ringde upp familjen och bad dem koppla ur sina Echo-enheter eftersom företaget hade mottagit den inspelade konversationen. Familjen kontaktade då Amazon som lät en Alexa-ingenjör granska enhetens interna händelseloggar. Inledningsvis angavs ingen konkret anledning till varför misstaget skett, men efter en djupare analys menar Amazon att det är ett resultat av en serie olycksaliga sammanträffanden.

Enligt Amazons undersökning ska Echo-enheten ha uppfattat kommandot "Alexa" i konversationen och efter detta ska den även ha uppfattat kommandot "skicka meddelande". Alexa-assistenten ska då ha frågat vem meddelandet ska skickas till, och sedan plockat den kontakt som matchade det som sades i konversationen just då.

Alexa ska enligt Amazon till och med bett om att få det bekräftat att meddelandet skulle skickas till vald kontakt, och då uppfattat ord i konversationen som en bekräftelse på detta. En serie olycksaliga sammanträffanden alltså, men frågan är om detta är ett osannolikt isolerat fall eller om risken är större än Amazon vill framhålla.

Hur som helst kanske vi får tänka till en extra gång över vad vi delar med oss i konversationer i en framtid där smarta assistenter finns spridda över hemmets alla vrår och använder våra röster till att styra allt i vår vardag.

Källa: KIRO 7

Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.