Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Postnord vill erbjuda digitala brevlådor

Utöver att leverera fysiska brev och paket vill nu postoperatören Postnord även tillhandahålla tjänster för digitala brevlådor.

Postnord har inte haft det lätt de senaste åren där de flesta nyheter kring företaget handlat om svårigheter med paketleveranser, och importtullar för kinesiska webbhandlare. Men den senaste nyheten runt företaget har inget med fysiska paket att göra, istället vill företaget erbjuda kunder digitala brevlådor.

Det är sedan en tid tillbaks möjligt att få viktiga brev i digital form. Dels erbjuder svenska myndigheter möjligheten att få relaterad post, såsom skattebesked, via tjänsten minmyndighetspost.se och det finns även fristående aktörer som erbjuder digitala brevlådor för såväl myndighetspost som generella digitala brev, exempelvis aktören Kivra. Nu kan svenska postmottagare få ytterligare ett alternativ då Postnord skickat in en ansökan till Skatteverket om att få erbjuda just digitala brevlådor.

Enligt Postnords pressmeddelande vill företaget erbjuda digital brevlåda för att ge användarna friheten att välja den postform som passar dem bäst. Lösningen ska låta användaren välja hur denna vill få post i olika sammanhang, fysisk eller digital. Tjänsten ska administreras via en app som ska lanseras i höst.

Det är väl ingen högoddsare att anta att reaktionerna inledningsvis kommer domineras av olika skämt relaterade till misslyckanden med att leverera digitalt också, men att Postnords kunder får chansen att välja det mer miljövänliga digitala alternativet för vissa brevförsändelser är enbart en positiv utveckling. Hur bra det kommer fungera återstår att se senare i år.

Använder du de existerande digitala brevlådorna, och kan du tänka dig att testa på Postnords variant när den blir tillgänglig?

Källa: Postnord

Kommentarer
14 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.