Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ny säkerhetsbrist hotar Oneplus 6

Genom en säkerhetslucka kan vem som helst som kommer åt din Oneplus 6-mobil starta från ett eget system och komma åt all data som finns på mobilen.

Oneplus 6 har mötts av många lovord från både press och användare, och även vår egen Andreas Eklöv kallade telefonen "det bästa Android-köpet du kan göra just nu" i sitt test.

Ett område där Oneplus åkt på flera smällar den senaste tiden är dock säkerheten, och nu har ett nytt problem upptäckts i just flaggskeppet Oneplus 6. Det är bolaget Edge Security som upptäckt att det är möjligt att starta upp mobilen från en systemavbild utan att det som finns på telefonen raderas. Det innebär att en illvillig person som kommer över den fysiska telefonen kan komma åt den data som ligger på den genom att starta från en egen systemavbild.

I normala fall kan Android-telefoner startas från en extern systemavbild, men då bara genom att låsa upp den så kallade bootloadern vilket också innebär att all data på mobilen raderas. Detta behöver alltså inte göras på Oneplus 6, vilket givetvis är en ordentlig säkerhetslucka. Oneplus har bekräftat problemet, och säger att en uppdatering snart kommer som ska åtgärda problemet.

Det är som sagt inte första gången de senaste åren som Oneplus uppvisar problem med säkerheten. I november upptäcktes att utvecklingsverktyget Engineermode fanns kvar förinstallerad på mobiler som såldes, och i januari rapporterades att företaget råkat ut för ett intrång med läckta kreditkortsuppgiftern från ett stort antal användare.

Funderar på att köpa en Oneplus 6, och har du förtroende för säkerheten i produkten? Hur viktigt tycker du det är att data på mobilen är skyddad ordentligt?

Källa: Nikka Systems | Edge Security på Twitter

Kommentarer
6 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.