Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Heja nätneutraliteten!

USA har rivit upp sin princip om nätneutralitet, men låt oss kämpa för att behålla den i Sverige. Youtube-profilen CGP Grey förklarar varför det är en bra idé.

Många av oss tar nog principen om nätneutralitet för given, alltså att hastigheten på det du laddar från internet ska vara lika hög oavsett vilken data det är. Tyvärr är principen inte självklar, och många intressen vill förändra internet för att få större kontroll över hur snabbt – eller långsamt – vissa saker kan skickas.

I USA har nätneutraliteten denna vecka rivits upp, vilket öppnar för internetleverantörer att favorisera vissa typer av data och tjänster. I Sverige ser det inte lika illa ut, och förhoppningsvis kommer nätneutraliteten även i framtiden vara något vi kan ta för given.

För att avsluta arbetsveckan vill vi låta Youtube-profilen CGP Grey förklara för oss varför nätneutralitet är en viktig och bra princip, och vad konsekvenserna kan bli om den försvinner.

Trevlig helg!

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.