Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Iphone X är faktiskt studiofoto-kapabel

En brittisk reklamgranskande organisation konstaterar att Apple inte ljuger om Iphone X förmåga att fotografera med studiokvalitet.

För några månader sedan släppte Apple en reklamfilm där företaget påstod att Iphone X kan användas för att fotografera porträttbilder i en fotostudio. Detta ansåg några bekymrade brittiska medborgare vara förbannad lögn, och anmälde helt sonika Apple till The Advertising Standards Authority (ASA), den brittiska motsvarigheten till Reklamombudsmannen.

ASA tog anmälan och gjorde en grundlig undersökning, och kunde sedan konstatera att Iphone X minsann kan användas för att fånga porträttbilder i en studio. ASA konstaterar att Iphone X fotograferar med samma brännvidd som används för studioporträtt, 50 millimeter, och de konstaterade även att "studiokvalitet" inte är en definierad standard och att Apple därmed inte kan fällas för att inte uppnått denna.

ASA konstaterar vidare att Iphone X må sakna en del av de verktyg och effekter som används i en studio, men det som visas i reklamfilmen faktiskt också erbjuds i produkten, och därmed kan den inte fällas för falsk marknadsföring. Det här stämmer ganska väl in på parollen "det är inte kameran som gör fotografen", och jag själv skulle inte kunna ta en vettig porträttbild om jag så hade världens bästa kamerautrustning till mitt förfogande.

Källa: ASA

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.