Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Volvo lanserar bildelningstjänsten M

App-baserade bildelningstjänster är här för att stanna. Med nya tjänsten M satsar Volvo på en framtid där få äger sin egen bil.

Det blir allt vanligare att du med en app enkelt kan beställa och betala för en taxi eller hyrbil med mobilen. En motivering till satsningen kan vara att det börjar bli omodernt att äga sin egen bil – i alla fall i storstäder. Mångas bilar står mestadels parkerade vilket gör det mer resurseffektivt om människor börjar dela.

Biltillverkaren Volvo har sedan 90-talet drivit bildelningsföretaget Sunfleet och med denna erfarenhet i bagaget lanserar de nu en ny bildelningstjänst de kallar M. Tjänsten ska vara ett "bättre alternativ till privat bilägande". Det är inte bara en app där du kan se var närmsta lediga bil finns, utan Volvo använder en egen teknik för inlärning som bygger på konversationer med användarna. De får svara på frågor om sina specifika behov och det är det mervärdet som ska få folk att välja Volvo.

Med M ska det kännas som att du har en egen bil, utan att du äger den. Det blir inte nödvändigtvis en masstjänst, utan en premiumvariant med lite högre krav i alla avseenden.

– Tjänsterna som idag erbjuds på marknaden är i stort alternativ till taxi eller kollektivtrafik. Vi fokuserar istället på hur människor använder de bilar de äger, vilket gör oss unika. Vi vill erbjuda ett riktigt alternativ till traditionella tjänster. Det ska göra det möjligt att leva livet på våra egna villkor, få saker gjorda och optimera vår dyrbara tid. Vi ser en möjlighet att erbjuda en premiumupplevelse, säger Bodil Eriksson, vd på Volvo Car Mobility i ett pressmedelande.

Volvos utvecklingsbas för tjänsten kommer att vara Stockholm. Ett större test av tjänsten kommer genomföras under hösten. Officiell lansering sker i Sverige och USA under våren 2019. Befintliga Sunfleet-kunder kommer också automatiskt att flyttas över till M under nästa år.

Läs mer: m.co

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.