Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Så delar du filer med Airdrop i IOS

En av våra favoritfunktioner i Apple-världen är Airdrop som låter dig snabbt skicka filer mellan dina enheter. Vi visar dig hur det funkar – och vad du ska prova om det inte gör det.

Med Airdrop kan du skicka bilder, videoklipp, kontakter, Wallet-biljetter, röstmemon, platser och egentligen allting annat som dyker upp i delningsmenyn i IOS. Airdrop fungerar mellan exempelvis Iphone och Ipad, men kan också användas för att skicka filer till en Mac (det går vi dock inte igenom just här).

Airdrop använder Bluetooth 4.0 Low Energy för att hitta och skapa kontakt mellan enheter. För att sedan skicka filerna används Wifi vilket gör funktionen snabb, batterisnål och säkert.

Sätt på eller stäng av Airdrop

Du kan välja att endast kontakter ska kunna hitta din enhet via Airdrop, eller att alla kan. Bara kontakter kräver lite mer arbete, då måste båda parter vara inloggade via Icloud och ha varandra som kontakter. Att välja alla är förstås lättare, men innebär också att främlingar kan skicka något till dig.

  1. Svep upp från botten av skärmen eller svep ner från övre högra hörnet (Iphone X) för att komma till ditt kontrollcenter.

  2. Tryck (Iphone 6S eller nyare) eller tryck och håll inne (Ipad eller äldre Iphone-modeller) på boxen med trådlösa kontroller uppe i vänstra hörnet av kontrollcentret.

  3. Tryck på Airdrop.

  4. Välj vem som kan skicka grejer till dig via Airdrop genom att välja Mottagning Av, Bara kontakter eller Alla.

Skicka filer med Airdrop i IOS

  1. Öppna appen du vill dela något från (exempelvis Bilder).

  2. Välj det du vill dela (kan vara en eller flera bilder).

  3. Tryck på Dela-knappen (ser ut som en box med en pil uppåt, men ibland står endast texten Dela).

  4. Klicka på mottagaren du vill skicka till när den dyker upp i fältet för Airdrop.

  5. Vänta tills det är klart.

Felsöka Airdrop

Om en mottagare inte dyker upp i Airdrop-fältet, prova det här:

  1. Stäng av Bluetooth och/eller Wifi och sätt på dem igen. Eller sätt på flygplansläget och stäng av det igen för att åstadkomma samma sak med förra tryck.

  2. Stäng av Internetdelning.

  3. Ändra temporärt Airdrop till att dela med alla.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.