Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

vågar vi hoppas?

Photoshop kan snart komma till Ipad

Adobe arbetar på en Ipad-version av sitt bildverktyg Photoshop, som till skillnad från tidigare IOS-appar ska vara det riktiga Photoshop. Nästa år är det dags för lansering enligt de senaste ryktena.

Photoshop är väl i det närmaste synonymt med bildbehandling på datorer, men i takt med att Ipad och andra surfplattor blir intressanta för allt fler professionella grafiker och bildmagiker kan det komma att ändras.

Adobe vill såklart att Photoshop ska fortsätta vara det självklara valet, oavsett plattform och nu ryktas det att Photoshop för Ipad är på gång, med en lansering under 2019. En förhandsvisning av appen kan vi få redan i oktober under Adobes årliga konferens Max.

Adobe har sedan tidigare ett antal Photoshop-appar tillgängliga för IOS, till exempel Photoshop Fix och Photoshop Express. Men detta ska alltså istället handla om en fullfjädrad version av Photoshop istället för en nedbantad variant.

En gissning är att den nya appen blir en del av Adobes prenumerationstjänst Creative Cloud, men om den dessutom går att köpa separat är i dagsläget högst oklart.

Det kan faktiskt också vara så att Adobe får svårt att hävda sig på IOS, där det redan hunnit dyka upp flera väldigt kraftfulla bildverktyg, exempelvis Affinity Photo, Snapseed och Pixelmator. Vad tror du, är Photoshop för Ipad automatiskt lika med succé?

Källa: Bloomberg

Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.