Samsung Gear S4 blir Galaxy Watch istället

Samsung förbereder sin nästa smarta klocka, och den kommer inte heta Gear S4 utan namnet blir istället Galaxy Watch enligt nya uppgifter.

Den senaste smarta klockan från Samsung heter Gear S3 och släpptes i november 2016. Det är alltså hög tid för en uppföljare, och de flesta har nog antagit att den kommer att heta Gear S4. Så blir det inte, enligt uppgifter från Sammobile.

Det har under en tid ryktats att Samsung vill infoga sin smarta klocka under det välkända Galaxy-märket som företaget använder till sina mobiltelefoner. I Korea har namnet Galaxy Watch registrerats, och det är precis det som den kommande klockan nu uppges heta.

Förutom namnet är det ont om detaljer kring vad Galaxy Watch kommer att bjuda på, men en rimlig gissning är att den kommer utnyttja röstassistenten Bixby till stor del och att den kommer att använda den senaste versionen av Samsungs eget operativsystem Tizen. Version 4.0 av det systemet presenterades redan i maj förra året.

När Galaxy Watch kommer att presenteras för världen är inte heller känt, men ett bra tillfälle är Samsungs Unpacked-event som går av stapeln 9 augusti i New York.

Källa: Sammobile | Samsung

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.