Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Huawei är nu näst störst - Apple trea

Kinesiska Huawei har spurtat ordentligt de senaste åren, och är nu världens näst största telefontillverkare. Apple petas ned till bronsplatsen.

Samsung är fortsatt störst med drygt 20 procent av marknaden, men Huawei har seglat upp till en andra plats och Apple halkat ned till tredje. Det visar en ny rapport från Strategy Analytics som mäter den globala försäljningen av mobiltelefoner.

Enligt den senaste rapporten gick den totala försäljningen av mobiler ned med 3 procent detta kvartal jämfört med året innan, vilket ändå innebär 350 miljoner sålda enheter. Skälen som anges till minskningen är bland annat att konsumenter har kvar sina mobiler längre, samt att teleoperatörernas subventioner på nya mobiler har minskat.

Med Apple som amerikanskt undantag hittas de största aktörerna i Asien. Samsung sålde 71,5 miljoner telefoner under kvartalet – en minskning med hela 10 procent jämfört med samma period 2017. Den sydkoreanska jätten behåller dock förstaplatsen med god marginal.

Det ska vara Kina i år

En ordentlig spurt har kinesiska Huawei gjort, som ökat sin försäljning från 38,4 miljoner till 54,2 miljoner detta kvartal Det räcker för att knycka andraplatsen från Apple, som ligger kvar på nästan samma nivå som förra året med 41,3 miljoner sålda exemplar jämfört med 41 miljoner Q2 2017.

Utanför pallplats hittar vi Xiaomi på fjärde plats och med 32 miljoner sålda enheter. Också denna kinesiska aktör har ökat ordentligt, upp från 23,2 miljoner året innan. Slutligen på femte plats återfinns ännu ett kinesiskt bolag, nämligen Oppo som bland annat hantera märket Oneplus. Oppo lyckades sälja 30,2 miljoner mobiler detta kvartal, en liten ökning från 29,5 miljoner samma kvartal 2017.

Om du väljer mobil utifrån hur populär märket är ska du alltså köpa i sjunkande ordning: Samsung, Huawei, Apple, Xiaomi och Oppo/Oneplus. Åtminstone det här kvartalet.

Källa: Strategy Analytics

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.