Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Samsung visar Bixby-högtalaren Galaxy Home

Med fokus på hög ljudkvalitet utmanar Galaxy Home Apples Homepod, och självklart finns röstassistenten Bixby inbyggd.

Gårdagens Unpacked-event innehöll inte bara telefoner och klockor, utan även Samsungs intåg i den allt trängre kategorin smarta högtalare. Galaxy Home heter den, och kombinerar företagets egna digitala röstassistent Bixby med en i sammanhanget unik design där högtalaren står på tre små fötter, samt ett fokus på hög ljudkvalitet.

Spotify och Samsung i tätt samarbete Därmed är Galaxy Home kanske snarare en direkt utmanare till Apples Homepod än de mer ljudklena cylindrarna från Amazon och Google. Som ofta tidigare har Samsung samarbetat med Harman´s AKG för själva högtalarelementen. Galaxy Home har också åtta stycken mikrofoner som gör att Bixby ska höra alla kommandon tydligt. Genom ett röstkommando kan högtalaren kalibrera ljudet och rikta det mot användaren, men det framgår inte om Galaxy Home har någon form av automatisk justering utifrån omgivningen, som finns hos Homepod.

Samsung har ju ingen egen musiktjänst, men presenterar ett tätt samarbete med Spotify som blir det huvudsakliga sättet att lyssna på musik i Galaxy Home. Spotify-appen kommer också att finnas förinstallerad på alla Galaxy-enheter framöver, och musiken ska smidigt kunna flyttas från en enhet till en annan utan avbrott bara genom att trycka på en knapp. Vi vet inte exakt hur detta kommer att fungera, men det låter väldigt likt hur Apples trådlösa protokoll Airplay 2 fungerar. Spotify kommer också inom kort att lägga till Bixby-funktionalitet i sin app, så att du kan styra musiken med rösten.

Utöver detta avslöjades förvånansvärt lite om Galaxy Home, så som när den ska börja säljas eller vad den kommer att kosta. Men Samsung utlovar fler detaljer på sin utvecklarkonferens i San Francisco, som går av stapeln 7 november.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.