Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Oneplus Bullet Wireless fantastiska för priset

Oneplus telefoner har slagit igenom tack vare att de erbjuder bra produkter till lägre pris än konkurrenterna, och den traditionen fortsätter med de trådlösa hörlurarna Bullet Wireless.

Oneplus har växt från en liten kaxig uppstickare till en av de främsta alternativen för Android-användare förvånansvärt snabbt. Kombinationen av nästan premiumnivå på komponenter och konstruktion, en prislapp flera tusenlappar under konkurrenternas alternativ och en nästan ren Android-installation har visat sig vara mycket populär.

Att lyckas i en produktkategori garanterar på intet sätt att du ska lyckas i en annan, men Oneplus har bannemig lyckats även i kategorin trådlösa hörlurar. För 770 kronor får du inte bättre ljudupplevelse på resande fot än detta.

Mina favoritlurar just nu

När jag testade Oneplus 6 konstaterade jag att det var den bästa Android-telefonen du kunde köpa, något som fortfarande gäller. Nu kan jag konstatera att Oneplus lyckats igen då Bullet Wireless definitivt vore blivit mitt val om jag skulle köpa trådlösa in-ear-lurar just nu.

Plus:
+ Mycket för pengarna
+ Imponerande bra ljudbild
+ Smidigt trådlöst handhavande
+ Stöd för röststyrning

Minus:
- Batteritiden inte lika bra som utlovad
- Den magnetiska av/på-stängningen kan missa ibland
- Slut i webbshoppen och snordyra hos återförsäljare

Trådlösa magnetdon i fint format

Det hela handlar om ett par in ear-hörlurar utrustade med vingar som kan roteras för att få lurarna att vila bekvämt i öronen. Det följer med några olika alternativ för dessa vingar som passar olika typer av öronformer. Jag kan för det mesta snabbt och smidigt få in dem i öronen, men det händer att jag får ta och och försöka skruva in vingarna i öronen igen, så helt felfri är inte ergonomin.

Kommunikationen med telefonen sköts trådlöst men mellan hörlurarna går en sladd som även bestyckats med kapslar som rymmer batteri samt knappar för manuell av/på-stängning, ändring av volym med mera. Men, tanken är att de ska användas helt trådlöst och du kan faktiskt bruka Oneplus Bullet Wireless helt utan att ta till fysiska knappar.

De båda hörlurarnas baksida är magnetiska och syftet med detta är att du enkelt ska kunna stänga på och av dem genom att placera baksidorna mot varandra. Detta fungerar bra men ljudet som signalerar att hörlurarna har stängts på eller av hinner ibland spelas upp innan jag fått upp dem till öronen, vilket vid ett fåtal tillfällen lett till att jag börjat spela upp ljud i telefonen i tron om att den är ansluten till hörlurarna, när de faktiskt inte varit det. Men på det stora hela är det en smidig metod och att hörlurarna är magnetiskt fästa vid varandra i avstängt läge gör också att de inte "flänger runt" som andra liknande hörlurar kan göra.

Batteriet laddas via USB Type-C och enligt Oneplus ska en laddning ge cirka åtta timmars batteritid. Under min användning har jag tyvärr inte lyckats komma upp i detta, snarare strax över sex timmar. För min del är detta inget större problem då jag oftast lyssnar på väg till och från jobbet eller på väg ut till syster min, vilket handlar om max en timmes lyssning per resa. Det går att se hur mycket laddning som återstår i Android-systemet så med lite uppmärksamhet och planering går det att undvika soppatorsk mitt i pendlingen.

Mycket för lite

Oneplus Bullet Wireless kostar inte mycket men du får ändå väldigt mycket för pengarna. Utöver att konstruktionen känns solid erbjuds här även imponerande ljudkvalitet för prisnivån. Precis som med företagets telefoner konkurrerar Bullet Wireless med trådlösa hörlurar som är betydligt dyrare, och är faktiskt bättre än flera av dem.

Jag föredrar exempelvis Oneplus Bullet Wireless över både Apples Beats X och Samsungs Gear Icon X, där den senare är tusenlappen dyrare. Med dessa konkurrenter får du å andra sidan en hörlursvagga som kan ladda lurarna mellan sessionerna, något du inte får med Bullet Wireless, men lurarna laddas snabbt nog för att detta inte ska vara en stor brist. Att kunna använda samma laddare som till sin telefon (om du använder en modern Android-telefon det vill säga) är också att föredra över en specifik laddare till hörlurarna.

Jag föredrar Oneplus Bullet Wireless över både Beats X och Gear Icon X Ljudet är klart och innehåller förvånansvärt mycket detaljer för att vara trådlöst och budgetvänlig hårdvara. Basljudet kommer inte knocka dig ur stolen men den är åtminstone stark nog för att bastunga låtar ska komma till sin rätt. En brasklapp är dock att basen blir mindre imponerande om du inte lyckas få in hörlurarna i örat ordentligt, vilket som jag skrev tidigare kan hända.

Den trådlösa uppspelningen av ljud fungerar bra oavsett vilken Bluetooth-kapabel telefon du än använder, men Oneplus har faktiskt en egen funktion som är unik när företagets hörlurar och telefoner kombineras. Funktionen i fråga heter Auto Play och som namnet antyder handlar det om att musiken kan spelas upp automatiskt från den punkt där den pausades eller när du stängde av hörlurarna.

Detta fungerar från och med Oneplus 5 med en uppdatering som släpptes nu i augusti. Du kan också använda röststyrning via Google Assistant och röstsamtal genom att gå in i ljudinställningarna och aktivera stöd för detta. Nu när Google-assistenten har lärt sig svenska blir detta extra användbart, men tyvärr är det fortfarande alldeles för mycket information som hämtas som sökresultat istället för att läsas upp i hörlurarna, men det är en brist i Googles assistent och inte i Bullet Wireless.

Imponerande ljudbild, smidigt handhavande, stöd för röststyrning och trevlig snabbladdning är nog för att kompensera för att batteritiden inte riktigt uppnår utlovad uthållighet. Med ett tilltalande pris på 769 kronor är Oneplus Bullet Wireless inget annat är en fullträff, och om Oneplus nu bara kan få in fler exemplar i lagret rekommenderar jag ett besök i deras webbshop.

Kommentarer
15 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.