Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Snabbkurs till Snapchat

De unga verkar välbekanta med Snapchat, men andelen vuxna användare ökar. Här kommer därför en snabbkurs till den lite svårbemästrade appen.

I början av året hade Snapchat 191 miljoner dagliga användare. Majoriteten av användarna är under 35 år, men användarna över 30 ökar. Vad är då Snapchat? För många är nog Snapchat en obegriplig röra av knappar och menyer, men det går faktiskt att lära sig den här ungdomliga chattjänsten. 99-akuten rycker ut, och bjuder här på en snabbkurs!

De flesta på Snapchat är under 35 Snapchat är en app som låter dig kommunicera med dina vänner och andra användare. Främst med hjälp av foton och korta videoklipp som du bland annat kan sätta klistermärken eller rita på. Appen startar direkt i kameraläget. En viktigt skillnad mot exempelvis Facebook och Instagram är att allt du gjort försvinner när mottagarna har öppnat och sett dina meddelanden. Du kan inte ens se det du gjort själv.

Kom igång med Snapchat

Steg 1 är förstås att ladda ner appen. Den finns i App Store och Google Play. När du väl har Snapchat på telefonen behöver du skapa ett konto och lyckas hitta ett ledigt användarnamn.

Appen startar sen direkt till kameraläget och du kan skapa "snaps" med både den främre och den bakre kameran. Du har en rad med kreativa verktyg till ditt förfogande. Du kan lägga på klistermärken, rita, lägga på filter eller andra effekter. Antingen gör du stillbilder eller korta videoklipp.

Du kan skicka dina snaps till en vän eller en grupp med vänner, eller till något Snapchat kallar för din "story" som kan ses av alla användare. Grejer du skickat till dina vänner försvinner normalt direkt efter att de sett din snap, och i din story finns grejerna kvar i 24 timmar.

Genom att svepa åt höger hittar du din lista med vänner, sveper du istället åt vänster hittar du ett Utforska-läge där du kan se vad andra lagt upp i sina storys.

Skaffa vänner

För att bli vän med någon på Snapchat kan du dels kolla igenom dina kontakter i appen, men du kan också be om att få andra användares Snapkod eller dela din egen.

Lycka till!

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.