Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google Fit får träningsringar

Google fräschar upp och förenklar sin träningsplattform Google Fit, och nu handlar det även här om att fylla sina dagliga aktivitetsringar.

Google har rullat ut en helt ny design av sin hälsoplattform Google Fit, inklusive Wear OS-appen för IOS. I sin nya form fokuserar apparna på att stänga träningsringar, precis som Apples motsvarighet Hälsa och många andra träningsappar. I Googles friskvårdsuniversum är det två dagliga mål användarna ska uppfylla; ett baserat på rörelseminuter och ett annat på "hjärtpoäng".

Rörelseminuter omfattar inte bara steg, utan också mycket annan rörelseaktivitet. Hjärtpoäng är mer abstrakt, men omfattar fysisk aktivitet som får upp pulsen. Utifrån detta försöker appen samla ihop rörelsedata från olika tillgängliga källor, till exempel en Wear OS-klocka som kan mäta puls direkt. En klocka är däremot inte nödvändig för att använda Android-appen Google Fitness, och plattformen kan också samla data från annan kompatibel utrustning.

I skrivande stund verkar Fitness-appen för Android ännu inte ha uppdaterats för svenska användare, men den bör rulla ut inom kort. Frågan är om Google med detta kan locka hälsoentusiaster från Apple och Fitbit. Kanske tillsammans med nya Wear OS-klockor som det har ryktats om.

Källa: Google

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.