Superlyxiga B&O-högtalare med Google Assistant

B&O har två lyxiga högtalare på gång med inbyggt stöd för Googles röstassistent. Säljstarten blir nästa månad, men vi i Sverige får vänta på att assistenten kommer på svenska.

Redan under CES i januari berättade danska Bang Olufsen att de hade högtalare med Googles röstassistent under utveckling. Nu får vi lite mer detaljer om de två modeller som snart finns att köpa på utvalda marknader. Beosound 1 erbjuder 360 graders-ljud i ett portabelt format med inbyggt batteri, medan Beosound 2 kräver en fast strömanslutning.

Båda modellerna har en kontrollpanel på toppen där du exempelvis kan justera volymen (vrid bara på hela panelen) eller stänga av de fem mikrofonerna som används för att prata med Googles röstassistent.

Att lyssna på musik är så klart i fokus och det går att använda tjänster som Spotify, Pandora och andra tjänster som fungerar med Google Assistant. Beosound 1 och 2 har också Chromecast och Airplay 2 inbyggt.

B&O's stiliga konformade högtalare kostar en hel del. Beosound 1 kommer i mitten av september och kostar 1 500 euro, motsvarande omkring 16 000 kronor, medan Beosound 2 kommer i början av oktober och kostar 2 000 euro, motsvarande 21 000 kronor.

Sverige hör inte till de marknader där högtalarna börjar säljas tyvärr och det av samma anledning som vi hört förrut – Googles röstassistent finns ännu inte på svenska. Säljstarten sker istället i Australien, Frankrike, Indien, Irland, Italien, Japan, Kanada, Mexiko, Singapore, Spanien, Storbritannien, Tyskland, USA och Österrike.

Googles röstassistent på svenska är dock inte långt bort (senare i år är senaste budet), så förhoppningsvis dröjer det inte länge innan vi kan välja och vraka bland Google Assistent-prylar som dessa.

Läs mer: Google Assistant lär sig svenska idag (2018-08-15)

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.