LG presenterar G7 One – flaggskeppstelefon med ren Android

Den nyss presenterade telefonen använder en ren Android-installation och bygger på designen från LG G7, men någon nordisk lansering blir det tyvärr inte.

Ända sedan Google valde att slopa sitt Nexus-projekt har Android-fantaster haft ett smalare utbud av produkter att välja mellan om en ren Android-installation utan telefontillverkarens mjukvara är att föredra. Aktörer som Oneplus och Nokia (HMD Global) kommer nära, och den som är villig att importera kan lägga vantarna på Pixel- eller Essential-telefoner, men i övrigt är det tunt med alternativ.

Marknaden blir dock något mer tätbefolkad när LG nu presenterar att de ska släppa en variant av flaggskeppet G7 Thinq med en ren Android-installation. Telefonen heter LG G7 One och som namnet antyder ingår den i Googles Android One-projekt, vilket är namnet på telefoner som använder företagets senaste Android-mjukvara.

Även om design och konstruktion kommer från vanliga LG G7 Thinq är de båda telefonerna inte identiska. G7 One har exempelvis bara en bakre kamera på 16 megapixel och bländaröppning på f/1,6. Vanliga LG G7 har dubbla 16 megapixel-kameror på f/1,6 respektive f/1,9. G7 One har endast 4 gigabyte primärminne jämfört med G7 Thinq som kan fås med antingen 4 eller 6 gigabyte. Den interna lagringen är begränsad till 32 gigabyte men det kan utökas via minneskort.

LG säger själva att telefonen ska få ett "exceptionellt bra pris", men exakt vad detta innebär är oklart. Precis som med Samsungs telefoner erbjuder LG bra hårdvara men den tillhörande mjukvaran är inte lika populär, något som gör LG G7 One till en spännande produkt.

LG har inte skickat ut pressmeddelandet till den nordiska marknaden, vilket tyvärr kan tolkas som att en lansering inte är planerad här. Vi ställde frågan till LG:s svenska presskontakt och har där fått svaret att LG G7 One endast är planerad för den japanska marknaden.

Med tanke på att LG G7 One endast är planerad för den japanska marknaden förefaller det osannolikt att telefonen visas upp under IFA 2018 som går av stapeln nu på fredag, men det återstår att se helt enkelt.

Nu går det att förbeställa iPhone 13 och vi har samlat de bästa erbjudandena och kampanjerna för årets modeller.

HomeKit är bland det bästa sedan skivat bröd och har du HomeKit-kameror från Arlo och en Apple TV så blir det hela ännu bättre nu.

Apple har presenterat höstens iPhone-modeller och vi har försökt plocka ut lite vad som skiljer modellerna åt.

ZAGG lanserar idag flera olika skärmskydd för Apples nya modeller samt tio olika mobilskal för iPhone 13-serien

Det är sällan Apple pratar om AirPods på sitt event utan oftast skickar de ut ett pressmeddelande och sedan går de att beställa.

iPhone 13-serien ser ut att bli riktigt lovande med nya filmlägen och förbättrad optik och även sensorpanelen har krympt.