Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Sony presenterar nya flaggskeppet Xperia XZ3

Med det nya flaggskeppet introducerar Sony bland annat en 6 tum stor OLED-panel med teknik från företagets tv-division, och den levereras med Android 9 Pie.

Sony har inte haft det helt lätt på Android-marknaden de senaste åren. Trots att företaget sitter på en hel del imponerande teknik har mobildivisionen inte riktigt lyckats baka in det till en lyckad helhet i mobil form, och den svåra konkurrensen på Android-marknaden har inte underlättat. Men Sony fortsätter att kämpa och under den pågående IFA-mässan har företaget presenterat det nya flaggskeppet Xperia XZ3 som faktiskt lyfter in skärmteknik från tv-divisionen.

Skärmtekniken i fråga är en OLED-panel på 6 tum som använder teknik som återfinns i Sonys tv-apparater i Bravia-familjen. Skärmen har bildförhållandet 18:9 och upplösningen 2 880 x 1 440 pixel, eller QHD+ som det också kallas. Precis som med XZ2 stöds här bättre färgomfång via HDR-visning och även konvertering av SDR-färger till HDR. Skärmen är välvd vid kanterna och aluminiumramen runt telefonen ska vara blott tre millimeter tjock. Konstruktionen är vatten- och dammtålig enligt IP69-standarden och skärmen skyddas av Corning Gorilla Glass 5.

Enligt Sony ska även ljudet återges mäkta imponerande tack vare att telefonens högtalare ger 20 procent högre ljudstyrka, och ljudets kvalitet ska bibehållas via Hi-Res Audio och tekniken DSEE HX ska se till att även komprimerat ljud ska komma snubblande nära Hi-Res Audio-kvalitet. Precis som i Xperia XZ2 finns här tekniken Dynamic Vibration som får telefonen att vibrera i takt med ljudet som spelas upp.

Föga överraskande fokuserar Sony också på funktioner som nyttjar artificiell intelligens för att underlätta din digitala vardag. En funktion vid namn Smart Launch med AI förbereder automatiskt kameran för foto när du plockar upp den i horisontellt läge. Detta kombineras med de redan existerande foto-relaterade AI-funktionerna i kameramjukvaran som bland annat gör att kameran automatiskt kan ta bilder när någon ler, vilken del av bilden som är bäst att autofokusera på, med mera.

Den bakre kameran är fortfarande på 19 megapixel och den kan återigen spela in video i HDR, något vi inte var så värst imponerade av när vi testade föregångaren Xperia XZ2. Den främre kameran har dock uppgraderats till 13 megapixel och den ska bland annat leda till bättre inläsning av 3D-modeller via 3D Creator-appen. Det ska nu dessutom gå att animera ansiktsuttryck i de inlästa 3D-modellerna.

Sony Xperia XZ3 ska släppas den 5 oktober och kommer då bli en av de första telefonerna på marknaden med nya systemversionen Android 9 Pie. Det rekommenderade priset blir 7 990 kronor och vid säljstart ska även en rad tillbehör finnas tillgängliga, bland annat en trådlös laddningsstation och flera trådlösa hörlurar.

Läs mer:

Test: Sony Xperia XZ2 är en glashal besvikelse
Krönika: Sony slösar bort sin potential

Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.