Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Galaxy Note 9 fattar eld

Enligt Samsung är batteriet i Galaxy Note 9 det säkraste som företaget gjort, men nu rapporterar en användare att telefonen trots det börjat brinna.

En kvinna i New York blev av med sin Galaxy Note 9 på ett synnerligen otrevligt sätt när telefonen överhettades och började ryka i hennes handväska. Det rapporterar New York Post som skriver att mäklaren Diane Chung använde Samsung nya flaggskepp den 3 september när telefonen plötsligt blev "extremt varm". Hon slutade genast använda den och lade ner den i sin väska, men hörde snart ett visslande ljud och märkte att telefonen gav ifrån sig tjock rök.

Chung befann sig ensam i en hiss, och försökte tömma väskan på golvet, men brände sina fingrar. När hissen nåt bottenvåningen sparkade hon ut telefonen, och fick hjälp av en annan person att lägga den i en hink vatten. Chung har nu stämt Samsung och vill se ett säljstopp för Galaxy Note 9.

Det här ska inte hända

Samsung drabbades som bekant av stora problem med föregångaren Note 7 som 2016 råkade ut för ett flertall fall av överhettade batterier. Problemen kvarstod även sedan Samsung bytt till andra batterier, och slutade med att Galaxy Note 7 plockades bort från marknaden.

Inför lanseringen av Note 8 förra året använde Samsung ett klenare batteri, och införde ett rigoröst säkerhetsprogram för att kontrollera batterierna vid tillverkningen. Inför årets Note 9-lansering uppgav företaget att det programmet utökats ytterligare, och att batteriet i telefonen var "säkrare än någonsin".

En talesperson för Samsung säger att man inte fått några andra rapporter om incidenter med Galaxy Note 9, och att man undersöker det rapporterade fallet.

Det är såklart för tidigt att dra några slutsatser om produkten baserat på bara ett fall, men PR-mässigt är detta givetvis inte roligt för Samsung med tanke på Note-seriens historia. Att Samsung dessutom slagit på stora trumman och sagt att Note 9-batterierna "absolut inte kommer börja brinna" gör givetvis saken sämre.

Källa: New York Post

Läs mer:

Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.