Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nu funkar Google Maps i Carplay

Apples bilsystem Carplay har nu stöd för andra karttjänster, och först ut är ärkerivalen Google Maps.

Efter uppdateringen till IOS 12 går det nu att använda andra karttjänster än Apples egna i bilsystemet Carplay. Först ut är Google Maps, som efter en uppdatering fått stöd för detta. Appen har inbyggda röstkommandon, men tyvärr inget stöd för Siri.

Även Waze är på väg till Carplay, men finns inte tillgänglig i dagsläget.

Ärkefienderna Google och Apple

Apple och Google är riktiga arvsfiender, och just karttjänster har varit en stor del av konflikten. Det är svårt att föreställa sig idag, men en gång i tiden var Google Maps den inbyggda karttjänsten i en Iphone, men 2012 med lanseringen av IOS 6 släppte Apple sina egna kartor.

Bakgrunden var att Apple efterfrågade mer avancerade funktioner till kartorna, så som vektorbaserad grafik och mer detaljerade navigeringsfunktioner. Google hade detta, men inte till IOS-appen, och ville enligt uppgift få tillgång till mer användardata från Apple för att lansera funktionerna. Apple vägrade, och blev därmed tvungna att utveckla sin egen karttjänst. Apple Kartor fungerade riktigt dåligt den första tiden, och blev ett uppmärksammat misslyckande för Iphone-företaget.

Idag fungerar däremot båda tjänsterna riktigt bra på IOS, och Google har givetvis uppdaterat sin egna app med både vektorgrafik och navigation. Själv använder jag Apple Maps för att navigera i vardagen, men hoppar ibland över till Google Maps när det behövs. Vilken karttjänst använder ni helst, och varför?

Läs mer:

Kommentarer
16 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.