Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Amazon släpper en lång rad nya prylar

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Amazon avslutade gårdagen med ett överraskningsevent där företaget visade upp en hel rad smarta hemmet-produkter, nya Echo-enheter och förbättringar till Alexa.

2014 släppte Amazon sin första högtalare med röstassistenten Alexa, och nu tog plattformen flera stora steg framåt med massor av nya funktioner. Bland annat kan Alexa nu viska tillbaka om du viskar till den, istället för att tala med full ljudstyrka. Mycket praktiskt om det är sent på kvällen exempelvis. Alexa blir också bättre på att komma ihåg information i en kontext, så att du kan följa upp en fråga utan att behöva ge all information igen.

Alexa får också stöd för att skapa arbetsflöden eller "rutiner" som kan sätta igång en serie åtgärder genom en enda fras, och röstassistenten ska också snart fungera bättre för hörselskadade.

Här är de nya grejorna Amazon visade upp!

Ny version av Echo Dot

Echo Dot är den billigaste smarta högtalaren Amazon säljer, och inte helt förvånande den som säljer bäst. Amazon firar genom att lansera en uppdaterad version med bättre mikrofoner och kraftigare högtalarelement. Nya Echo Dot ska kunna spela ljud upp till 70 procent högre, men priset ska vara samma som den tidigare modellen. Försäljningen börjar nästa månad.

Echo Input

Ett litet Alexa-tillbehör utan egen högtalare, som istället ansluts till ett befintligt högtalarsystem för att göra den smart. Den ansluts antingen med 3,5 millimeters-kontakt eller Bluetooth, och har fyra inbyggda mikrofoner för att ta emot röstkommandon. Echo Input kommer senare i år, och kommer att kosta 35 dollar eller drygt 300 kronor.

Echo Sub

Som vi skrev om redan igår visade Amazon också en bashögtlare som ska ge Echo-högtalarna härligare ljud. Echo Sub går att beställa redan nu och kommer i oktober.

Echo Link

Amazons musiksatsning inkluderade också Echo Link, som ska anslutas till en befintlig förstärkare eller receiver, och riktar sig alltså till de som redan har ett maffigt högtalarsystem hemma. Echo Link kan kontrollera vilken ljudkälla som spelas, volym och vilka rum musiken ska skickas till. Här angavs inget datum men Amazon lovar att den kommer "snart". Priset blir 199 dollar, eller ungefär 1 800 kronor.

Echo Link Amp

Precis som Echo Link är den prylen tänkt att kopplas till ett äldre musiksystem, men Amp har också en egen inbyggt 2-kanalsförstärkare på 60 watt. Priset blir 299 dollar eller runt 2 600 kronor.

Echo Plus

En biffigare högtalare som ska erbjuda den mäktiga ljudupplevelse som de mindre Echo-högtalarna saknar. Echo Plus agerar dessutom hub för det smarta hemmet och kan lägga till nya tillbehör genom röstkommandon. Andra fiffigheter inkluderar en inbyggt termometer, och Echo Plus kan automatiskt sätta igång åtgärder baserat på rumstemperaturen, till exempel slå på de smarta fläktarna om det blir för varmt.

Echo Plus kan också skapa ett internt nätverk där hemma, vilket gör att många kommandon fungerar även om internetanslutningen går ned, till exempel kontroll över lamporna.

Amazon Smart Plug

Även den här prylen läckte igår, och är helt enkelt en smart strömkontakt som kan slå av eller på enheter. Pluggen blir också den första produkten som kommer med Amazons nya funktion "Frustration Free Setup" som ska göra inställningen till en barnlek. Amazon Smart Plug kommer nästa månad och kostar 25 dollar, motsvarande ungefär 220 kronor.

Amazon Basics Microwave

Varför inte också släppa en röststyrd mikrovågsugn verkar Amazon ha tänkt, och gör just detta. Den har inbyggt stöd för Alexa och kan hantera ett dussin snabbkommandon för olika former av upptining eller tillagning. Ugnen innehåller också en Dash-knapp för att snabbt beställa produkter som tagit slut hemma, direkt från Amazon.

Förhandsbokning går att göra nu, och när Amazon Basics Microwave börjar säljas senare i år kommer den kosta 60 dollar eller drygt 500 kronor.

Amazon Echo Clock

Echo-sortimentet innehåller nu också en väggklocka med alla Alexa-funktioner man kan önska sig. Det innebär bland annat olika timers och påminnelser, och självklart automatisk omställning mellan vintertid och sommartid. Klockan ansluter till en befintlig Echo-högtalare via Bluetooth. Priset blir 30 dollar (cirka 260 kronor) och klockan blir tillgänglig senare i år.

Ny version av Echo Show

Amazon uppdaterar sin skärmförsedda Echo Show med ny design som bland annat ger en större och bättre bildskärm på 10 tum, bättre högtalare, bättre mikrofoner och en smart hub integrerad. Kommer nästa månad och kostar 230 dollar eller runt 2 000 kronor.

Alexa Auto

Slutligen ett tillbehör som flyttar Alexa till bilen. Alexa Auto anslut med Bluetooth eller 3,5 millimeters ljudkontakt och monteras på instrumentpanelen. Strömmen kommer från bilens cigaretttändare. Din mobiltelefon kan agera bildskärm för att ge exempelvis navigering med Google Maps.

Alexa Auto blir tillgänglig för vissa inbjudna kunder senare i år till ett introduktionspris på 25 dollar. När den blir allmänt tillgänglig kommer tillbehöret att kosta 50 dollar, eller runt 450 kronor.

Källa: Amazon

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.