Googles Pixel Slate-platta dyker upp i bildform med tangentbord och penna

Google Pixel Slate som ska använda Chrome OS och vara designad för att vara integrerad med ett tangentbord, avtäcks sannolikt under morgondagens event.

Det råder febril konkurrens mellan Apple och Android-lägret på mobilsidan, men när det gäller surfplattor har Apple mer eller mindre fått regera ostört de senaste åren. Efter att Googles Nexus-plattor pensionerades efter besvikelsen Nexus 9 har företag som Samsung, Huawei och några andra tappra aktörer försökt utan större framgång att roffa åt sig en stor del av Apples kaka.

Google kan komma att avtäcka nästa stora försök att slå sig in på marknaden i morgon då bilder på surfplattan Google Pixel Slate har letat sig ut på nätet. Det handlar dock inte om en Android-platta utan en sådan bestyckad med Chrome OS istället, ett system som i nyare versioner kan köra just Android-appar.

Läckan kommer från Mysmartprice och visar en Chrome OS-platta med bildförhållandet 3:2, stöd för pennor och ett tangentbordstillbehör som påminner en del om Microsofts Surface-hybrider. Att det är Chrome OS som används antyder att tangentbordstillbehöret är en central del av den tilltänkta användarupplevelsen, snarare än enbart ett tillbehör med begränsad integration.

Andra detaljer som läckan antyder är att plattan kommer sakna hörlursuttag, men vara utrustad med två USB Type-C-portar. Plattan ska också vara utrustad med en fysisk Google Assistent-knapp som, gissningsvis, inte kan konfigureras om till en annan röstassistent. Det har inte läckt några konkreta specifikationer för Pixel Slate, men spekulationer vill påstå att det är en strömsnål Intel Kaby Lake-processor som agerar motor och skärmens upplösning uppges vara 2 400 x 1 600 pixel.

Tekniksajten 9to5google har släppt en rendering av hur Googles platta skulle kunna se ut med ett tangentbord. Denna rendering baseras på tillbehör som etablerade tangentbordstillverkaren Brydge råkat visa upp i förtid. Utöver att vara en läcker rendering är den sannolikt närmare den verkliga produkten än vad den här sortens renderingar tenderar att vara.

Hur mycket av detta som faktiskt stämmer får vi sannolikt veta i morgon, men undertecknad blev faktiskt ganska taggad på tanken av en Chrome OS-platta med penna och tangentbord. Vad säger ni, bu eller bä?

Källa: Mysmartprice | 9to5google

Läs mer

Nyhet: Google bjuder till event 9 oktober
Nyhet: Rykte: Chrome OS på väg till surfplattor

Missa inte Google-festen hos 99

Här på 99 kommer vi självklart att följa eventet, och hoppas ni alla vill göra det tillsammans med oss. Den här gången tänkte vi prova ett lite annorlunda upplägg. Vi kommer att sammanfatta våra förväntningar och rykten inför eventet i videoform. Därefter håller vi låda i forumet under presentationen, och givetvis kommer vi att sammanfatta de mest intressanta nyheterna i form av artiklar.

Läs allt om Google-festen här.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.