Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google Plus går i graven

Du är sannolikt inte ensam om att tänka "va, jag trodde de lade ner det för länge sedan", men nu är den officiellt på väg ut.

Google brukar inte fega när det gäller att lägga ner tjänster som inte utvecklas som företaget hoppats, men när det gäller den sociala medieplattformen Google Plus har tålmodigheten varit anmärkningsvärd. Plattformen lanserades som en konkurrent till Facebook och Twitter redan 2011, men lyckades aldrig etablera sig på allvar hos den breda massan.

Föga oväntat bygger tjänsten på ditt Google-konto som identitet och skiljer sig från konkurrenterna i hur den hanterar delning av innehåll till kontakter. Kontakter delades in i cirklar och användaren kunde skapa grupper av cirklar som innehåll sedan kunde delas till. Google integrerade även en meddelandetjänst som kombinerade en traditionell chat-tjänst med SMS-meddelanden. Videochat med flera deltagare var också möjligt via tjänsten Hangouts.

Google Plus stängs dock inte ner enbart på grund av obefintligt intresse från publiken. Nyligen avslöjade Wall Street Journal att Google hade mörklagt en läcka där obehöriga fick tillgång till kontouppgifter för 500 000 användare. Istället för att åtgärda problemen, och sannolikt med rädsla för att bli jämförd med Facebooks stora Cambridge Analytica-skandal, valde Google att helt enkelt lägga ner tjänsten istället. Under de närmaste tio månaderna kommer tjänsten gradvis att stängas ned, och helt borta ska den vara i augusti.

Det blir alltså ett adjö till Google Plus, som ska stängas ner stegvis under kommande tio månader. Det är en tjänst vi inte kan säga att vi kommer sakna eftersom vi snudd på hade glömt bort att den fortfarande existerade. Det återstår att se om Google fortfarande vill konkurrera med andra sociala nätverk eller om detta sjuåriga försök får vara nog.

Läs mer:

Nyhet: Google-fest hos 99 – fira med oss
Quiz: Vad vet du om Google?

Källa: Google

Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.