Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Samsung jobbar på nytt gränssnitt

Läckt mjukvara från en utvecklarportal visar upp en ny version av Samsung Experience, där den grafiska stilen går mot en klart mindre färgrik riktning.

När det gäller Android-användare har Samsungs mjukvarumiljöer varit en klar vattendelare under åren. Från produktfamiljens första medlemmar har den grafiska profilen varit en mycket färgrik sådan, och när företaget döpte om användarmiljön från Touchwiz till Samsung Experience blev den plattare och mer avskalad, men fortfarande tämligen färggrann.

De senaste åren har stilen mer eller mindre varit intakt, och Samsung Experience 9,5 som används i Galaxy Note 9 var endast en mindre finjustering av det som fanns tidigare. Det kan dock vara så att Samsung jobbar på en ny grafisk stil för användarmiljön om man ska tro en läckt version av Samsung Experience 10. Läckan kommer från utvecklarportalen XDA Developers där mjukvaran tydligen körts på just en Galaxy Note 9.

Version tio av gränssnittet liknar föregångaren rent strukturellt, men färgerna är betydligt mer återhållsamma och temat är svart, i kontrast mot det väldigt ljusa gränssnitt Samsungs telefoner annars använder. En snabb titt på bilderna gör det ganska tydligt att detta är ett tidigt utkast för hur den användarmiljön kan se ut, då färgerna i användarmiljön skär sig hårt mot andra gränssnittselement som widget-appar i notinmenyn exempelvis.

Verkar inte vara en förbättring

Men om jag bortser från utkastets ofärdiga skavanker ser det i min mening inte ut att bli mycket av en förbättring av Samsungs användarupplevelse, om den visar sig stämma. Ikonerna och de andra gränssnittselementen är mer eller mindre desamma, bara något nedtonade färgmässigt, och de gifter sig inte särskilt snyggt med de mörkare färgtonerna i temat.

Förhoppningsvis är detta bara ett experiment från Samsungs sida, om det visar sig stämma. Jag tillhör vad jag tror är en av få som aldrig stört mig särskilt mycket på Samsungs användarmiljö, bara den slöa prestanda som den tillförde under en längre period. Om Samsung ska stöpa om användarmiljön ser jag gärna att de tar ett helhetsgrepp och inte bara en mörkare justering.

Källa: XDA Developers

Kommentarer
26 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.