Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Så funkar Playpilot

Den svenska tjänsten Playpilot vill hjälpa alla där hemma i tv-soffan att hitta något gemensamt att titta på. Dessutom fungerar det som en tv-guide till alla de strömmande tjänster som du har tillgång till. 99 går igenom hur det funkar.

Förr i världen var tv-sidorna i tidningen ett enkelt sätt att hitta saker att se på när arbets- eller skoldagen var över. Numera finns det inte plats i tidningen för att visa allt som du kan se, särskilt inte om vi lägger till alla strömmande tjänster som finns tillgängliga. Som konsument har det blivit krångligare för nu måste du dels komma på vad du ska se, men också var det går att se.

Säg hej till Playpilot, en svensk tjänst som vill göra livet i tv-soffan mindre krångligt. Det här är en guide till tjänsten och vad du kan använda den till.

Kort om Playpilot

Playpilot grundades 2015 och finns i dagsläget i Sverige och Danmark, men de har siktet inställt på att också komma till övriga länder i Skandinavien.

Tjänsten visar vad som finns att se på fler än 20 strömmande videotjänster.

Så här funkar det

Även utan att skapa ett Playpilot-konto kan du söka efter innehåll och se på vilka strömmande tjänster materialet går att se. Men med ett konto får du fler möjligheter. Bland annat kan du enkelt markera vilka av tjänsterna du har tillgång till för att slippa få upp saker som du inte kan se.

När du söker efter något att titta på har du tillgång till filter för att anpassa sökresultaten på olika sätt. Visa bara filmer med ett visst IMDB-betyg exempelvis.

Du kan markera saker du sett, ge betyg till filmer och serier samt spara sådant du vill se till en "watchlist" och du kan få notiser om när det kommer nya avsnitt av en serie du följer.

Det finns också en social del av tjänsten där du kan följa andra, exempelvis familj eller kompisar, men också andra du hittar som du tycker verkar ha bra smak.

Matchlist

En av de mest intressanta funktionerna är möjligheten att slå sig ner i soffan med ett gäng och genom Playpilot komma fram till något som alla kan tänka sig att se. Du kanske har varit med om det, kompisgänget är samlat men det går riktigt trögt att hitta något som alla kan tänka sig att se. Någon har redan sett A, och en annan vill absolut inte se den genren och så vidare.

En av er skapar en matchlist och sätter upp kriterierna. Vill vi se film, serier, en dokumentär eller något program? Vilka genrer kan vi tänka oss? Vilka tjänster har vi tillgång till?

När det känns klart får du som skapade listan bjuda in de andra (som behöver Playpilot-konton också). Nu startar något som påminner en del om dejtingtjänsten Tinder. Appen föreslår en titel och alla får svepa åt höger om de kan tänka sig att se och åt vänster om de inte vill se. Nere i hörnet ser ni hur många matchar ni fått ihop och bestämmer själva när ni tycker det räcker.

Hämta Playpilot här: Android | IOS

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.