Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

IOS 12.1 släpps idag med grupp-Facetime

Den nya uppdateringen lägger bland annat till stöd för Facetime i grupper, djupkontroll i kameran samt 70 nya emojis.

Uppdatering: IOS 12.1 är nu ute, och går att hämta hem genom Programuppdatering i din IOS-enhet.

När Apple presenterade IOS 12 var en av de stora funktionerna möjligheten att videochatta i Facetime-grupper. Det blev inte en del av IOS 12 vid lanseringen, men i och med dagens uppdatering till IOS 12.1 blir den tillgänglig för Iphone- och Ipad-ägare.

Gruppsamtal via Facetime ska stöda från 2 till 32 samtidiga deltagare, och vilket videofönster som får fokus växlar mellan de som pratar för tillfället. En person som är väldigt aktiv i konversationen ska också få mer utrymme jämfört med mer inaktiva deltagare. Om en mer inaktiv deltagare ska få mer utrymme kan man enkelt trycka på deltagarens videofönster.

Personer som vill ansluta till ett samtal kan välja om de vill ansluta enbart med ljud eller med både ljud och video. De effekter, emojis och etiketter som finns tillgängliga i vanliga Meddelanden-appen kan appliceras även i Facetime-grupper, och det är också möjligt att låta ens Animoji ta ens plats i videofönstret.

Funktionen är också integrerad med Meddelanden-appen, och det går att starta en grupp-Facetime direkt från en gruppkonversation i Meddelanden. En pågående grupp-Facetime visas även i Meddelanden-appen så du ska kunna veta vilka grupper som konverserar i text- eller videoform. De 70 nya emoji-symbolerna som tillkommer i IOS 12.1 kan också användas i alla tänkbara former av kommunikation du ägnar dig åt.

Djupkontroll vid porträttfotografering är den andra stora nyheten i IOS 12.1. Tidigare har du kunnat justera djupeffekten, eller bokeh-effekten om man så vill, vid porträttfotografering. Med IOS 12.1 går dessa justeringar att göra i foto-appen innan du tar bilden. Denna funktion finns även tillgänglig för den främre selfiekameran, vilket också inkluderar Memojis och snabbare ansiktsspårning för tredjeparts-appar som använder AR Kit-ramverket för förstärkt verklighet.

Uppdateringen lägger även till stöd för dubbla SIM-kort i form av ett SIM och ett eSIM, en funktion som än så länge inte går att använda på den svenska marknaden. Det är okänt när under dagen uppdateringen dyker upp i uppdateringsmenyn, så vi får helt enkelt kollektivt gå in och ut ur menyn med rabiat frekvens till dess att den dyker upp.

Källa: Apple Newsroom

Kommentarer
22 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.