Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

fredagsvideo

Inkludera äldre generationen med KOMP

I dagsläget är det svårt att hänga med i vad som händer i familjens vardag om man inte hänger med i teknikens utveckling. Den inkluderande prylen KOMP ska råda bot på detta.

I en modern familj kan vi nog anta att det delas en hel del bilder, videoklipp, förs videokonversationer och delar allsköns information över digitala kommunikationsvägar mest hela tiden. Om man tillhör familjens äldre generationer kan det kanske vara svårt att hänga med och ta del av allt detta, men med hjälp av en KOMP ska man kunna ta del av allt detta med en enda knapp.

KOMP är en liten datorenhet vars design påminner mest om en hybrid mellan en liten tv och en gammal transistorradio. Den består av en skärm och en enda vridknapp. Barn och barnbarn ska sedan via en app kunna skicka allt från bilder till video och även delta i videosamtal, som den äldre deltagaren enkelt kan växla till med hjälp av vridknappen.

KOMP har tagits fram av norska startup-företaget No Isolation och som namnet antyder ligger deras fokus på produkter som ska göra folk mindre isolerade i den digitala nutiden. Det som kanske inte är lika familjevänligt är prislappen, men den kanske sjunker om produkten blir populär nog.

På den officiella webbsidan kan ni läsa mer om KOMP och få de olika funktionerna demonstrerade i videoform.

Med det önskar vi er en trevlig helg!

Kommentarer
9 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.