Honor visar upp bekanta trådlösa hörlurar

En mobiltillverkare av rang behöver vettiga trådlösa hörlurar. Honor presenterar nu ett par sådana – men man kan lätt tro att de kommer från ett annat företag.

Huawei har ett dotterbolag vid namn Honor som riktar in sig på en mer prismedveten och yngre målgrupp än vad moderbolaget gör. Honor är nu aktuella med ett par nya trådlösa hörlurar som nog får ses som ett exempel på när "inspirerad design" kanske gått för långt.

Produktfamiljen kallas Flypods och består av Flypods och Flypods Pro. Det handlar om äkta trådlösa hörlurar som ansluter till telefonen över Bluetooth 5.0, dessutom vattentåliga i enlighet med IP54-certifieringen. När de inte används kan de vila i och laddas upp av ett batterifodral.

Hörlurarna ska erbjuda upp till tre timmars trådlös användning och upp till 20 timmar när laddningsdockan används. Laddning kan ske dels genom en USB Type-C-sladd och dels genom trådlös Qi-laddning. De ska också kunna användas för att låsa upp din telefon via rösten, vilket dels bygger på din faktiska röst och något som kallas "bone sound pattern".

Det är sannolikt ingen som skulle protestera mot påståendet att det finns stora likheter med Apples Airpods-hörlurar här. Till och med laddningsdockan ser mer eller mindre identisk ut. Undantaget i de bilder som presenterats här är att färgschemat i vissa bilder är en ljusgrön nyans som inte erbjuds av Apple.

Likheterna följer även med till mjukvaran på Honors telefoner där Flypods-hörlurarna dyker upp i en vit panel på telefonskärmens nedre del när hörlurarna är i närheten av telefonen. Honor Flypods och Flypods Pro ska börja säljas i USA den 6 november, eventuell svensk lansering är ännu oklar.

Kommentarer
3 svar

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.