Siri kan få offline-läge

Enligt en patentansökan från Apple kan företagets röstassisitent Siri hjälpa dig utan att kräva internetanslutning i framtiden.

Apple sparkade igång trenden med smarta röstassistenter med Siri redan 2011, en tjänst som i sin första upplaga var aningen begränsad men som har vuxit under åren. För att använda Siri är det nödvändigt att vara ansluten till internet eftersom assistenten måste kommunicera med Apples servrar, men enligt en patentansökan kan det kanske bli ändring på detta framöver.

Patentansökan beskriver kort och gott en personlig assistent som är tillgänglig även när användaren inte är uppkopplad mot internet. Siri i offline-läge skulle bearbeta ett antal igenkända ord och kommandon och lista ut vilka fördefinierade åtgärder som ska och kan utföras baserat på detta. Siri i offline-läge hade inte varit möjligt 2011, men dagens snabba systemkretsar med speciella kretsar för artificiell intelligens och maskininlärning gör detta möjligt.

Vissa av de funktioner man kan använda Siri till idag skulle vara väldigt rimliga att kunna användas i ett offline-läge, exempelvis att starta timer, visa bilder, med mera. Andra funktioner, som att skapa möten i en delad kalender eller söka upp information skulle av naturliga skäl inte fungera i ett sådant offline-läge. Då patentansökan skickades in i torsdags förra veckan lär offlineläget inte vara nära förestående, men förhoppningsvis är det något vi kan komma att få reda på mer om under vårens utvecklarmässa WWDC.

Har du saknat offline-läge för Siri, eller använder du dig inte av röstassistans i vardagen? Dela med dig i kommentarerna!

Källa: Apple Insider, Apples patentansökan

Kommentarer
7 svar

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.