Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google Assistent kan nu användas med Siri

Du kan nu använda Googles Assistent utan att först öppna appen, men det kräver en omväg via Siri och Genvägar-appen.

Apple gör många saker bra, men få skulle nog säga att deras röstassistent Siri inte har utrymme för förbättring. Googles röstassistent är jämförelsevis mer utvecklad och kapabel, men föga överraskande är den inte lika väl integrerad i Apples mobila operativsystem IOS som Apples egna Siri.

I en ny uppdatering till Google Assistent blir det dock ändring på detta, på sätt och vis. Uppdateringen lägger till stöd för appen Genvägar, som låter dig automatisera händelsekedjor i systemet. Med hjälp av detta kan du skapa en genväg för Siri som aktiverar Google Assistent, och genom att exempelvis spela in frasen "Ok Google" som Siri-kommando kan du öppna upp Googles assistent istället.

Det är inte samma sak som att faktiskt bara kunna säga Ok Google var som helst i systemet, men det är ett steg på vägen i alla fall. Rent praktiskt går det till som så att du öppnar upp Google Assistent och startar ett röstkommando där du säger Ok Google. Denna kommer nu sparas som genvägsalternativ för Google Assistent i Genvägar-appen.

Om du sedan öppnar upp Genvägar, öppnar Siri-förslag och väljer där sedan röstsökningen från Google Assistent du gjorde i föregående steg (i vårt fall Hey Google). I menyn för genvägen du ska skapa kan du även skapa ett Siri-röstkommando via alternativet Lägg till i Siri, och väljer du där att säga Ok Google kommer Siri starta upp en röstsökning i Google Assistent när du säger Ok Google.

Som sagt, kanske en något omständlig metod för att kunna använda Googles assistent på IOS, men med tanke på att det sannolikt är så nära vi kan komma en riktig integration i systemet får vi vara nöjda med det lilla.

Länk: Genvägar i App Store, Google Assistent i App Store

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.