Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Oppo ryktas bli först med vikbar telefon

Den påstådda telefonen ska visas upp under Mobile World Congress nästa år och lär hamna en bra bit under Samsungs omtalade dyrgrip.

Mobiltelefonernas värld rör sig snabbt, och det känns som det var igår vi förundrades över det nya koncept som var en skärm-flärp. Detta är nu gammal hatt, och det som eventuellt kan bli nästa trend i smartphone-världen är att telefonerna ska bli vikbara. Det hela började med rykten om Samsungs vikbara telefon, rykten som sedan blev verklighet, och nu kommer rykten om att kinesiska Oppo är nästa företag att hoppa på trenden.

Läs också: Samsung visar upp telefon med vikbar skärm Enligt den nederländska publikationen Letsgodigital ska Oppos produktchef Chuck Wang bekräftat detta under ett möte med nederländska journalister på Oppos högkvarter i Shenzen, Kina. Han ska ha bekräftat att den vikbara telefonen dessutom kommer visas upp under teknikmässan Mobile World Congress i Barcelona nästa år, som går av stapeln mellan den 25 och 28 februari (99 kommer att åka ner och vara där på plats).

Mer detaljer än så får vi inte reda på, men då Samsungs vikbara telefon sägs få en prislapp på cirka 2 500 dollar, eller runt 30 000 kronor, är det nog inte särskilt långsökt att gissa att Oppos vikbara variant kommer hamna på en mer plånboksvänlig prisnivå. Utöver Oppo och Samsung sägs även LG och Huawei jobba på vikbara telefoner, och att detta blir mer av en tillfällig trend backas av det faktum att Google jobbat på att anpassa gränssnittet i Android för att det ska fungera bättre med vikbara gränssnitt. Förhoppningsvis leder detta till att utvecklare anpassar sin mjukvara på bred front så att det inte bara blir telefontillverkarnas egna appar som fungerar bra tillsammans med det nya formatet.

Under februari kommer vi alltså få se vad Oppo har tänkt sig med det vikbara formatet, och vad som sannolikt blir instegsnivån prismässigt för den vikbara telefonkategorin.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.