Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

fredagsvideo

Världens minsta synth på handleden

Det är i ropet att släppa små versioner av klassiska spelkonsoler, men här kommer ett projekt som vill sätta en liten synth-klocka på din handled.

Har du drömt dig tillbaks till det glada 80-talet när synth-musik parades med pudelrock-hår, men hittar inte tid till att släpa fram din gamla synth eller leta efter en på auktionssidor? Då kan Kickstarter-projektet Synthwatch vara något för dig.

Det handlar om en liten klocka kombinerat med en synth utrustad med sju tangenter som du bär på handleden. Tangenterna kan ge ljud ifrån sig på egen hand, men om du parar den med en app på telefonen kan du skapa mer avancerade musikaliska alster. Projektet är fortfarande i sin linda och det finns mer avancerade funktioner planerade om projektet når olika delmål som satts inför målsnöret den 1 januari 2019.

Just nu går det bara att trycka ner en tangent i taget och detta matchas med 200 förinstallerade ljud. Några delmål som är planerade är bland annat möjligheten att trycka in flera tangenter/skapa flera ljud samtidigt, importera och exportera egna ljud, med mera. Om projektet når sitt mål ska handledssynthen skeppas i april 2019, och det skulle kräva att du backar projektet med 450 dollar (cirka 4 100 kronor) för att få en alldeles egen enhet.

Med det önskar vi er alla en riktigt trevlig helg!

Källa: Audioweld Synthwatch på Kickstarter.com

Skriven av Andreas Eklöv
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.