Sveriges Radio bjuder in till lek med Google Assistent

Nu har de första avsnitten av årets julkalender i Sveriges Radio sänts. Årets upplaga bjuder in till lek tillsammans med Googles röstassistent. Kul för både stora och små.

Årets julkalender från Sveriges Radio heter Tonje i Glimmerdalen och det första avsnittet finns att lyssna på nu. För alla med Google Home, eller för den delen appen Google Assistent går det att uppleva kalendern på nya sätt.

Det finns ett röststyrt äventyr med Tonjes mås Gavia. Du kan flyga runt och upptäcka Glimmerdalen och lära känna alla som bor där lite bättre. Sveriges Radio beskriver att du genom att svara på Gavias frågor bestämmer vart måsen ska flyga, hur pepparkakshuset ska dekoreras och liknande.

För att uppleva ljudäventyret behövs en Google Home-enhet eller appen Google Assistent. Appen är gratis och finns till både IOS och Android.

Gör så här för att prova

  • Ladda ned och starta appen Google Assistent, eller aktivera din Google Home

  • Säg ”Prata med julkalendern”

  • Välj mellan att lyssna på ett avsnitt eller uppleva de röststyrda äventyren

  • Ha kul!

Mer om Tonje i Glimmerdalen

Tonje i Glimmerdalen har premiär den 1 december och sänds i P4 på vardagar klockan 06:50 och 18:35, samt på helger och julafton klockan 09:50 och 13:03. Det går även att lyssna på Barnradions hemsida och i appen Sveriges Radio Play. Den interaktiva upplevelsen finns tillgänglig samma datum i samband med premiären

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.

M1 Pro och M1 Max är här och mer kraftfulla än någonsin och dessutom kommer de sitta i senaste generationen av MacBook Pro.