Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rösta på årets inspiratör – här är de nominerade

Ni nominerade Sveriges främsta tech-profiler, vi valde ut finalisterna. Nu är det dags att rösta fram årets Teknik-inspiratör 2018.

Nu är det dags att utse årets bästa teknikprylar från 2018 – och dessutom årets främsta inspiratörer när det kommer till teknik. Så här skrev vi när vi öppnade upp för nomineringar från er medlemmar här på 99:

I en särskild kategori vill vi uppmärksamma profiler och inspiratörer i Sverige som hjälper till att förmedla sina tekniska kunskaper på ett begripligt och pedagogiskt sätt. De som hjälper oss att navigera i teknikdjungeln och som reder ut komplicerade begrepp.

Det kan vara en bloggare, skribent, Youtube-profil eller poddare – eller någon annan som teknikinspirerar sin omgivning. Är det flera personer inblandade går det bra att nominera en podd eller webbplats som helhet.

Låt oss nu alltså presentera finalisterna i årets Teknik-inspiratör 2018! Röstar gör du sedan längst ned i artikeln.

De nominerade

Peter Esse

Peter Esse är en skånsk naturkraft, och har ett antal teknikprojekt under sina vingar. Tidigare webbplatsen Allt om Mac blev Array, som blev Teknikveckan. Därutöver syns Esse oförtröttligt på sociala medier genom Facebook-mötesplatserna Applebubblan och Teknikbubblan.

En Podd om Teknik

Varje tisdag samlas Jezper Söderlund, Magnus Jonasson och Johan Larsson under baneret En Podd om Teknik för att sprida nyheter och kunskap om det mest och det bästa från teknikens land. Här ryms allt från kroppsburen utrustning till molntjänster, elbilar, datorer och mobiltelefoner.

Karl Emil Nikka

Karl Emil Nikka var under många år utbildningschef och pressansvarig på Kjell & Company, samt folkbildare med boken Hur Funkar Det. Numera är Nikka IT-säkerhetsutbildare med målet att göra världens datoranvändare säkrare och nås via egna bolaget Nikka Systems. En ny bok har det också blivit; Bli Säker.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Hur går omröstningen till?

Varje medlem på 99 har en röst i varje kategori. Röstningen sätter igång 4 december här på 99.se, och pågår i två veckor. 20 december kommer vi att presentera vinnarna.

Vi kör omröstningen via tjänsten Opinionstage (som vi också använder till torsdagsquiz) för att samla in en röst per person och för att kunna hålla resultatet hemligt till den 20 december.

Kommentarer
13 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.