Epic tar bort Infinity Blade-spelen från App Store

Kommer du ihåg Infinity Blade-spelen som ofta visades upp på Apples presentationer som exempel på vad som var tekniskt möjligt på IOS? Epic har nu tagit bort dem från App Store.

Fram till nyligen låg de tre Infinity Blade-spelen signerade Epic Games i App Store. Det första släpptes år 2010 och spelen användes ofta av Apple under presentationer för att visa upp vilka grafiktunga spel det gick att göra till IOS. Det tredje och sista spelet i triologin släpptes 2013, men har underhållits fram till nu.

Epic har sedan dess släppt succén Fortnite som finns till flera plattformar. Det är till och med ett av de mest lukrativa spelen någonsin. Det verkar som att Epic är i rensartagen med målet att samla sina resurser bakom Fortnite och Unreal Engine (en spelutvecklingsmjukvara). I januari la Epic ner Paragon, en konkurrent till League of Legends och den planerade Unreal Tournament-omstarten har lagts på is.

I ett uttalande säger Epic att det har blivit allt svårare för teamet att stöda Infinity Blade-serien på en nivå som lever upp till deras standard. Spelare som köpt spelen kommer inom en överskådlig framtid att kunna ladda ned spelen, men köp inuti-appen har stängts av. Du som köpt någon av delarna och tänkt köpa de återstående har tyvärr missat din chans.

Infinity Blade-spelen kommer dock inte att försvinna helt, ett svärd från serien har redan visats upp som ett nytt vapen som kommer till Fortnite.

Läs mer om de bästa mobilspelen

99 har gjort en serie om mobilspel tillsammans med FZ – här är alla delar:

Källa: Epic

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.