Google Assistent förutspår försenade flyg

Googles röstassistent nöjer sig inte med att informera om försenade flyg; nu börjar den digitala hjälpredan också förutse förseningar och meddela om dessa.

De digitala röstassistenterna i våra mobiltelefoner och smarta högtalare kan hjälpa oss med många saker, och mestadels handlar det om att erbjuda information av olika slag. Google är på många sätt i framkanten av utvecklingen, och funderar på olika sätt som Google Assistent kan bli mer proaktiv och förutseende.

En ny funktion som börjar rulla ut nu under julhelgerna är att assistenten kan förutspå när flyg kommer att bli försenade. Detta möjliggörs genom en häxbrygd av historik över tidigare flyg kombinerat med maskininlärning. När Google är åtminstone 85% säker på att ett flyg blir försenat kommer detta att visas i form av en notis på mobilen, och det går också att fråga Google Assistent om ett flyg verkar vara i tid.

Redan idag kan både flyggbolagens egna appar, och de flesta röstassistenter informera användaren om när ett flyg är försenat. Den stora skillnaden här är alltså att Google Assistent kommer att förutspå förseningen innan den blivit officiellt annonserad av flygbolaget.

Förlitar du dig på digitala röstassistenter när du är ute och flyger? Litar du på informationen de bistår med?

Läs mer:

Källa: Google

Kommentarer
1 svar

Nu går det att förbeställa iPhone 13 och vi har samlat de bästa erbjudandena och kampanjerna för årets modeller.

HomeKit är bland det bästa sedan skivat bröd och har du HomeKit-kameror från Arlo och en Apple TV så blir det hela ännu bättre nu.

Apple har presenterat höstens iPhone-modeller och vi har försökt plocka ut lite vad som skiljer modellerna åt.

ZAGG lanserar idag flera olika skärmskydd för Apples nya modeller samt tio olika mobilskal för iPhone 13-serien

Det är sällan Apple pratar om AirPods på sitt event utan oftast skickar de ut ett pressmeddelande och sedan går de att beställa.

iPhone 13-serien ser ut att bli riktigt lovande med nya filmlägen och förbättrad optik och även sensorpanelen har krympt.