Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple gör det möjligt att ge bort köp inuti appar

Apple har uppdaterat sina riktlinjer för App Store. Ändringen gör det möjligt för utvecklare att låta användare ge bort köp inuti appar som gåvor till andra.

Läs också: Grattis på tioårsdagen App Store Under onsdagen uppdaterade Apple sina riktlinjer för App Store med något som säkert kan komma att uppskattas av IOS-användare. Ändringarna öppnar upp för utvecklare att implementera en funktion som låter användare ge bort köp inuti appar som gåvor till andra.

I dagsläget går det att köpa och ge bort appar till andra IOS-användare, men det går inte att ge bort köp inuti appar. Fler och fler appar erbjuder den typen av köp för att erbjuda nytt innehåll i spel, eller liknande. Vi kan definitivt se att det borde finnas ett intresse av att kunna ge bort den här typen av innehåll.

Det är inte helt klart hur den här ändringen kommer att synas för oss App Store-besökare, men kanske kommer funktionen att synas i gränssnittet för App Store framöver. Det kan också tänkas komma mer information om den här ändringen från Apple till utvecklare.

Gör så här för att ge bort en app

  • Leta upp rätt app i App Store

  • Tryck på de tre punkterna bredvid appens pris

  • Välj Ge app i present...

  • Slutligen kommer det upp en ruta där du får fylla i mottagarens e-post och skriva ett meddelande att skicka med din gåva

Källa: Macrumors

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.