Apple gör det möjligt att ge bort köp inuti appar

Apple har uppdaterat sina riktlinjer för App Store. Ändringen gör det möjligt för utvecklare att låta användare ge bort köp inuti appar som gåvor till andra.

Läs också: Grattis på tioårsdagen App Store Under onsdagen uppdaterade Apple sina riktlinjer för App Store med något som säkert kan komma att uppskattas av IOS-användare. Ändringarna öppnar upp för utvecklare att implementera en funktion som låter användare ge bort köp inuti appar som gåvor till andra.

I dagsläget går det att köpa och ge bort appar till andra IOS-användare, men det går inte att ge bort köp inuti appar. Fler och fler appar erbjuder den typen av köp för att erbjuda nytt innehåll i spel, eller liknande. Vi kan definitivt se att det borde finnas ett intresse av att kunna ge bort den här typen av innehåll.

Det är inte helt klart hur den här ändringen kommer att synas för oss App Store-besökare, men kanske kommer funktionen att synas i gränssnittet för App Store framöver. Det kan också tänkas komma mer information om den här ändringen från Apple till utvecklare.

Gör så här för att ge bort en app

  • Leta upp rätt app i App Store

  • Tryck på de tre punkterna bredvid appens pris

  • Välj Ge app i present...

  • Slutligen kommer det upp en ruta där du får fylla i mottagarens e-post och skriva ett meddelande att skicka med din gåva

Källa: Macrumors

Det är bara dagar bort tills höstens andra event och vi går igenom vad vi tror kan visas upp av Apple på måndag.

Har du ett par AirPods Pro och har problem med knaster i lurarna? Då kan du ha rätt till gratis reparation.

Inför eventet på måndag har flera rykten cirkulerat om Apples kommande bärbara kraftpaket som tros introducera nästa Apple Silicon-chip.

Det har länge ryktats om att nya MacBook Pro-modeller med ett helt nytt M1X- eller M2-chip ska lanseras denna höst och nu kan det finnas ett datum.

Visst är det väl så att vi alltid har för få laddare eller alldeles för många kablar liggandes i stora ormbon? Men vi har kanske hittat en lösning på det.

Tile kommer med en ny produktserie och nya säkerhetsfunktioner, vi har testat Pro, Mate, Slim och Sticker taggarna.