Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple varnar för lägre intäkter

Apples vd Tim Cook har skickat ut ett öppet brev till företagets investerare, där han flaggar för lägre omsättning än väntat för julkvartalet. Det beror bland annat på grund av att Iphone inte sålt så bra som förväntat.

Apple har under lång tid lyckats möta eller överträffa sina ekonomiska prognoser inför kvartalsrapporterna, men nu har företagets vd Tim Cook i ett öppet brev till investerare flaggat för lägre omsättning än väntat. Det är prognosen från Q1 2019 som nu korrigerats, vilket är kvartalet som slutade 29 december 2018. Tidigare riktlinjer för kvartalet var intäkter på mellan 89 och 93 miljarder dollar, men detta sänks nu till 84 miljarder.

De väntade intäkterna sänks till 84 miljarder dollar Cooks brev går igenom bakgrunden och orsakerna till att de väntade intäkterna nu sänks. Framförallt handlar det om den sämre ekonomin i Kina, något som ytterligare ska ha förvärrats av handelskonflikterna mellan landet och USA.

Tim Cook går också igenom andra faktorer som påverkar Apples resultat. Brevet är väl värt att läsa i sin helhet. En av orsakerna som tas upp är att Apple släppt ovanligt många nya produkter under kvartalet, och inte kunnat producera tillräckligt för att möta efterfrågan. Både Apple Watch Series 4, Ipad Pro och Macbook Air har lidit av detta, liksom hörlurarna Airpods.

Sämre Iphone-försäljning än väntat

Efterfrågan på Iphone har också varit lägre än väntat, främst i Kina, men också i flera andra områden. Här tror Cook att det handlar om ekonomiska faktorer så som den starka USA-dollarn, men också att färre teleoperatörer nu erbjuder subventioner på mobiltelefoner. Slutligen menar Cook att många kunder passat på att byta ut batteriet i sin gamla telefon när Apple erbjöd detta till reducerat pris.

För att stimulera telefonförsäljningen kommer Apple nu genomföra en del åtgärder, skriver Cook. En sådan är att göra det enklare att byta in sin gamla Iphone för att få rabatt på en ny, och fler alternativ att delbetala sina inköp.

Cook skriver också att han inte är orolig över framtiden, och att Apple, såklart, har fantastiska produkter att erbjuda framöver. Cook skriver:

– Det viktigaste av allt är att vi är trygga och exalterade inför vårt utbud av kommande produkter och tjänster. Apple är innovativa som inget annat företag på jorden, och vi släpper inte på gasen.

Apple presenterar sin kvartalsrapport 29 januari, och först då får vi veta det slutgiltiga resultatet. Men just nu verkar det alltså som att Apple bara tjänade 84 miljarder dollar under julkvartalet.

Källa: Apple

Kommentarer
143 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.