Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Vill bli standard

Tile börjar samarbeta direkt med kretstillverkare

Tile, tillverkaren av små Bluetooth-hittare, berättar att de inlett samarbeten med flera tillverkare av Bluetooth-kretsar för att kunna byggas in i andra prylar.

I höstas testade vi Tiles senaste Bluetooth-hittare, små prylar du kan fästa i exempelvis nyckelknippan som kan hittas med en app i mobilen. De underlättar när du försöker hitta nycklarna en stressig morgon och de visar sig ligga under alla soffkuddar.

Alla Tile-enheter som finns bildar också ett anonymt nätverk, så att om du glömmer väskan på stan kan du få hjälp av andra Tile-användare att lista ut var den blev kvar. Kanske kan din Tile också hjälpa dig att återfå stulna saker. Men det här bygger på att det finns gott om Tile-enheter så att nätverket är stort och välspritt.

Företaget presenterar nu en plan för hur de ska bli standardtjänsten för att hitta förlagda prylar – också för alla som inte köpt någon av deras egna hittare. De samarbetar nu med några av de största kretstillverkarna som finns: Qualcomm, Dialog Semiconductor, Silicon Labs och Toshiba. I princip ska det bli så lätt som att kryssa i en ruta i ett beställningsformulär under produktionsprocessen att lägga till Tile-funktionaliteten i en ny pryl.

Det här är ett stort steg framåt jämfört med vad Tile tidigare presenterat. Förra året sa de att de hade påbörjat ett samarbete med Bose och några andra för att bygga in sin funktionalitet i deras prylar. Men att förhandla med alla företag som tillverkar prylar är klart besvärligare än att göra som nu – gå direkt till källan och tillverkarna av Bluetooth-kretsar. Om Tile lyckas med sin plan återstår att se framöver – en spännande satsning är det i alla fall.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.