Spotify testar förenklat bil-läge

Spotify testar ett enklare gränssnitt anpassat för när du kör bil i Android-appen. Läget kallas Car View och ska automatist gå igång när Spotify känner av en Bluetooth-koppling till en bil.

Spotify fungerar tillsammans med Android Auto och Apple Carplay, men för alla som vill lyssna på musik i bilar som inte har stöd för dessa tekniker testar nu Spotify ett förenklat gränssnitt de kallar för Car View. Gränssnittet dyker automatiskt upp när appen känner av en Bluetooth-koppling till en bil, rapporterar 9to5google.

Gränssnittet består av låtinformation i större typsnitt, knapparna är extra stora och inkluderar några viktiga funktioner som en knapp för att "shuffla" låtarna. Album-grafiken visas inte. Spotify har testat ett sådant här bil-läge ett tag redan, men först nu verkar det börja dyka upp hos användare.

Det går att ta bort bil-läget till nästa gång du kör, eller stänga av det helt i inställningarna. Det går också att sätta på läget om du ansluter till din bils musikanläggning via AUX eller om bilens Bluetooth-koppling inte automatiskt drar igång läget.

Först ut att få prova på den här nya funktionen är Spotifys Android-app, men vi håller så klart tummarna för att det också hittar till IOS-versionen snart. Har du sett till den här funktionen, berätta gärna i kommenterarna!

Källa: 9to5google

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Nu går det att förbeställa iPhone 13 och vi har samlat de bästa erbjudandena och kampanjerna för årets modeller.

HomeKit är bland det bästa sedan skivat bröd och har du HomeKit-kameror från Arlo och en Apple TV så blir det hela ännu bättre nu.

Apple har presenterat höstens iPhone-modeller och vi har försökt plocka ut lite vad som skiljer modellerna åt.

ZAGG lanserar idag flera olika skärmskydd för Apples nya modeller samt tio olika mobilskal för iPhone 13-serien

Det är sällan Apple pratar om AirPods på sitt event utan oftast skickar de ut ett pressmeddelande och sedan går de att beställa.

iPhone 13-serien ser ut att bli riktigt lovande med nya filmlägen och förbättrad optik och även sensorpanelen har krympt.